Hold dig frisk under hjemmearbejde

Det kan være lidt en udfordring for kroppen, at arbejde hjemmefra, men der er heldigvis en masse godt du let kan gøre for den

Hæve-sænkebordet er skiftet ud med spisebordet og det kan give ubehag og smerter i særligt nakke, ryg og hoved. DR har snakket med fysioterapeut og smerteforsker Morten Høgh og han giver disse gode råd til hjemmearbejdspladsen.
I bunden af artiklen har vi samlet en række bøger og blade, der kan inspirere dig til at holde kroppen i gang.

Hold dig i bevægelse
Sæt et ur og lav 10 sprællemænd eller armbøjninger hver halve time. Det handler ikke om den store motionstur, men om at give kroppen en pause og lidt bevægelse.

Gå en tur
Gerne to gange om dagen, hvor du får pulsen lidt op med et rask tempo de første 10 minutter af turen.

Find gode arbejdsstillinger
Find forskellige arbejdsstillinger der føles rart for din krop og skift imellem dem. De fleste har brug for at skifte stilling indimellem for at føle sig tilpas.

Træn
Det er lige meget hvilken træning du kaster dig over, (yoga, styrketræning, hulahopring osv.) så længe du får trænet lidt. Træning sætter gang i kroppens eget smertelindringssystem.

Lindring af smerte
Nogle kan lide at varme en øm nakke, andre foretrækker en kølig pose frosne ærter eller en omgang massage. Gør det du synes er rart og vid at kroppen ikke går i stykker af at sidde i dumme stillinger, men du kan selv gøre lidt for at det føles mere behageligt.


Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/indland/hjemmearbejdet-varer-lige-til-paaske-5-raad-til-komme-gennem-coronakrisen-uden

 

Tags
Materialer