Historiske krimier hitter

Syv krimier til den historieinteresserede

”Maisie Dobbs” af Jaqueline Winspear
Den unge Maisie Dobbs har netop slået sig ned som privat efterforsker i mellemkrigstidens London. En sag om utroskab griber om sig og viser tilbage til første verdenskrig og involverer Maisie personligt. Fire bøger i den populære serie er oversat til dansk og flere er på vej. 

”Den våde fisk” af Volker Kutscher
Krimi fra Berlin i de sene 1920'ere, hvor den unge kriminalassistent Rath kaster sig over gåden om et uidentificeret lig. Der findes seks bind på dansk i serien om Gereon Rath, der er filmatiseret under navnet ”Babylon Berlin” i 2018.

”Martsvioler” af Philip Kerr
Krimi som udspilles i Berlin 1936, da privatdetektiven Bernhard Gunther hyres til en forholdsvis banal sag, som dog hurtigt vokser og forgrener sig dybt ind i nazismens vanvid i den tyske hverdag. 
Der er 14 bind i Philip Kerrs populære Berlin Noir-serie, så der er masser bøger at låne med hjem, hvis du falder for forfatterens skrivestil. 

”Al kødets gang” af Ambrose Parry
I viktoriatidens Edinburgh involveres en medicinstuderende og en tjenestepige i en mordsag, og de må arbejde sammen til trods for deres dårlige kemi. De får hjælp af lægen James Simpson, der forsker i anæstesi og laver medicinske eksperimenter.
Der er to bind på dansk i Parrys serie, men mon ikke det tredje bind også bliver oversat fra engelsk?  

”Den grønne bar” af Ole Frøslev
Kriminalroman, hvor Bjørner og Schou fra Station 7 kaldes ud til et tilsyneladende selvmord, hvis opklaring ikke gøres nemmere af, at Danmark besættes kort tid efter.
Ole Frøslev har skrevet syv politiromaner om Bjørner, Schou og Station 7. 

”1793” af Niklas Natt och Dag
Krimi fra 1700-tallets Stockholm. Et skamferet lig bjærges i land, og opklaringsarbejdet sender den erfarne anklager Cecil Winge og hans makker, den enarmede slagsbror og soldat Mickel Cardell rundt i usle og ondsindede hjørner af både menneskelivet og byen.
Der findes tre bøger på dansk i den anmelderroste serie. 

”Mitford-mordene” af Jessica Fellowes
Krigssygeplejersken Florence Nightingale Shore bliver myrdet ombord på et tog. Hvad er årsagen til drabet, og hvem gjorde det? Snart er den unge barnepige Louisa, sammen med 16-årige Nancy fra Mitford-familien, dybt involverede i opklaringsarbejdet.
Indtil videre findes tre bøger i serien af Jessica Fellowes, der er niece til manden bag den populære TV-serie ”Downton Abbey”, Julian Fellowes. 

Materialer