Her er en mand. Han er glad

06.10.22
Vores skønne kollega Jan Lund går på pension

Inden Jan trækker cykeltøjet på og går ud af døren for sidste gang efter 28 år som bibliotekar i Ballerup og Måløv, fortæller han om sin glæde ved biblioteksarbejdet. 

"For mig har det altid været lånerbetjeningen, der har været det vigtigste.
Det at opleve at gøre en forskel, hvad enten det er ved at anbefale en god japansk forfatter, finde den helt rigtige rejsebog eller hjælpe med litteratursøgningen til en SRP-opgave.
Men også at skabe en god, glad og fortrolig stemning i biblioteksrummet, hvor alle brugere føler sig set og velkomne.

Jeg har også elsket mine hovedarbejdsområder inde "bagved". Nemlig arbejdet med at finde og bestille materialer til vores lånere fra andre biblioteker, både i Danmark og udlandet, samt at sørge for udbuddet og formidlingen af de eBaser, Ballerup Bibliotekerne stiller til rådighed for brugerne.
Så tjek endelig e-biblioteket - der finder du en guldgrube af både viden, stof til fordybelse og underholdning.     
 
Og så har de IT-udfordrede altid stået mit hjerte nært. Derfor har det været en stor glæde at have hjulpet til i IT-hjælpen, både på Ballerup Bibliotek og i Kulturhus Måløv.
At opleve den glæde og lettelse, når jeg havde hjulpet med adgangen til NemID, visumansøgningen til USA, bestilling af rejsekort eller indlogningen til Netbank, kunne redde enhver arbejdsdag.

Sidst og ikke mindst har jeg nydt den gode stemning, nærværet og lånersamspillet på mine aften- og lørdagsvagter i Kulturhus Måløv. Og så glemmer jeg ikke årets højdepunkt - sammen med gode lokale samarbejdspartnere at arrangere og afvikle Måløv-løbet. En glædens dag, både for os og en masse glade Måløv-løbere. 

Alt dette, foruden alle mine gode, nu tidligere kollegaer, vil jeg komme til at savne, når jeg nu glæder mig til at tage hul på et andet liv, med mere frihed. 
Så nu bliver der bedre tid til læsning, rejser, vandreture, kigge på fugle, museumsbesøg, foredrag, koncerter, cykel- og løbeture og ikke mindst skønne dage i vores feriebolig i Lemvig, tæt ved Limfjord og Vesterhav."

Vi ønsker Jan alt det bedste i hans nye liv!
Kig med her på Jans læseanbefalinger - og reservér dem med det samme.   

  1. Ulla Terkildsen og Mirco Reimer-Elster: “Skønhed og skræk : to generationer på rejse i Tyskland”
    Dette er en bog du skal læse, hvis du bare er det mindste interesseret i Tyskland i dag og Tysklands historie. Jeg har siden årtusindskiftet holdt ferie i 21 forskellige og enestående tyske byer. Så et godt råd - drej fra motorvejen og opdag et andet og fantastisk Tyskland. Reisen nicht Rasen 
  2. Keigo Higashino: “Den hengivne hr. X”
    Er du krimilæser og vil gerne udfordres i din læsning? Så læs denne japanske krimi, hvor plot og krimigenre er anderledes intelligent tænkt.
  3. Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen: “Brødre på landevejen”
    Har du bestemt, at du kun vil læse én cykelbog i hele dit liv - så skal det være denne. Indsigtsfuld og humoristisk. Chris, vi savner dig.
  4. Kirstine Kloster Andersen: “Spurven : den dramatiske historie om Spionen Vera Schalburg”. 
    En gennemresearchet bog om Vera Schalburgs utrolige liv, der er omgærdet af utallige spekulationer, myter og konspirationsteorier. Efter at have læst bogen tog jeg i forbindelse med et besøg i Hamburg ud til Europas største kirkegård Ohlsdorf, for at finde stedet hvor Vera Schalburg blev begravet i 1946. 
  5. Jesper Wung-Sung: "Kvinde set fra ryggen"
    En biografisk romam om  Ida Ilsteds liv og dermed også om maleren Vilhelm Hammershøi. Jesper Wung-Sung levendegør på eminent vis Idas indre liv og skæbne…., og føjer nye tankevækkende perspektiver til Vilhelm Hammershøi smukke og feterede malerier af Ida Hammershøi, født Ilsted.
  6. Bente Troense: “Baglæns og på høje hæle”.
    En overset, fremragende biografi om to kvindeskæbner, der i en form for Danmarkshistorie fortæller om hårde livsvilkår og manglende ligestilling i anden halvdel af 1900-tallet.
    Bente Troense var i mange år ansat i DR og TV2, hvor hun med stor succes og i børnehøjde bl.a. lavede programmerne Søndagskvisten og Leksikasssen.
  7. Anders Legarth Schmidt: “Jeg løber”
    En rørende og fantastisk reflekterende bog om at miste for evigt, og hvordan det at løbe efterfølgende bliver et middel til overlevelse og til fastholdelse af mindet om datteren Ellen.
  8. Anna Elisabeth Jessen: “Om hundrede år”
    En familiehistorie i et sønderjysk perspektiv, fortalt i hundrede korte nedslag fra 1914 til 2014. En flot roman, hvor fortælleformen med årlige nedslag i familiekrøniken fungerer rigtig godt og efter hensigten.


 

Materialer