Glenn Bech vinder Politikens Litteraturpris

Stort tillykke til forfatteren

Politikens Litteraturpris går til Glenn Bechs manifest ’Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’ og sjældent har Politikens læsere været mere enige om vinderen.

Med Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet retter Glenn Bech et glødende og kraftfuldt opråb mod klassesamfundets evige ekskludering. Manifestet er et glødende og kraftfuldt opråb, hvor Glenn Bech brænder alle illusioner om lige muligheder ned og insisterer på at tale ud fra sine egne erfaringer i klassesamfundet.

Manifestet stiller spørgsmål, langer ud og rækker ud efter, at vi reflekterer intersektionelt, så magtrelationerne kan forandres for alles bedste. Med skriften som vigtigste redskab placerer Glenn Bech sin indignerede stemme i verden, så det runger i alle afkroge.

’Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’ er et overbevisende og vigtigt statement om strukturer, der må ændres, hvis vi vil have alle i samfundet med.

Læs ’Fem skarpe til Glenn Bech’ på Litteratursiden.dk

Lån manifestet på eReolen

 

Politikens Litteraturpris

Politikens Litteraturpris er blevet uddelt siden 2012. Den er til for at sætte spot på ny dansk litteraturs ypperligste værker. Prisen uddeles en gang om året baseret på en afstemning blandt Politikens Læsere. 

 

Foto: Sara Galbiati

Oprindeligt skrevet af Julie Hastrup-Markussen, Litteratursiden.

Materialer