Havet i litteraturen

Fortællinger fra havet

08.09.22
Havet er skønt! Og så er det stedet for de bedste røverhistorier

Havet er de farverige fortællingers moder. Det er stedet for mytiske sagn, tvivlsomme røverhistorier og livlige legender. Lad dig synke ned i de skummende bølger, når vi guider dig til de bedste fortællinger fra de syv verdenshave 

Ian Mcguire: Nordhavet
En barsk og medrivende fortælling om den unge læge, Sumner, som i 1859 påmønstrer en berygtet skonnert med en ligeså berygtet kaptajn. Skibet har kurs mod Grønlands kyster, men på vejen opdager Sumner, at én af de unge skibsdrenge bliver misbrugt seksuelt. Pludselig er drengen død og Sumner er jaget vildt på skibet. 

Carsten Jensen: Vi, de druknede
En storslået generationsroman om Marstal og verdenshavene. Vi følger Ærøslægterne fra 1848 til 1945, hvor mændene drages mod havet i længsel efter eventyr, og kvinderne styrer byen med sikker hånd. Men havet giver og tager i én ubønhørlig uendelighed: det sikrer føde og fremgang samtidig med, at det splitter familier ad.

Siri Ranva Hjelm Jacobsen: Havbrevene
En brevroman, hvor vi følger en korrespondance mellem de to søsterhave, Atlanterhavet og Middelhavet. Det er en original og poetisk fortælling om havenes indbyrdes forhold og mytologi, hvor forfatteren på interessant vis fletter nutidens klima- og flygtningeproblematik ind i fortællingen.

Herman Melville: Moby Dick
Klassisk fortælling om den store hvide hval Moby Dick og kaptajnen Ahab på hvalfangerskibet Pequod. Moby Dick bed engang Ahabs ene ben af, og hvalen har siden vokset sig til en mytisk figur i hans tanker. Ahab indleder et hævntogt, som næres af et irrationelt og vildt had til alt det uforståelige og flygtige i tilværelsen.

Julie Sten-Knudsen: Atlanterhavet vokser
Atlanterhavet vokser er en digtsamling om kompleksiteterne i familierelationer på tværs af race og kontinenter. Her udgør havet en stor ufremkommelig ødemark, der adskiller to søskende – men også en udstrakt og åben flade, der binder dem sammen.

Sjón: Splinten fra Argo
Kan du huske den græske myte om Jason og det gode skib Argo? Det er én blandt mange myter, der har inspireret Sjón til denne fabulerende skibsrejse, hvor fortælleglæden og røverhistorierne virkelig får luft. Det er en kort lille romanperle, som tager dig med rundt på verdenshavene på sølle 138 sider! 
 

Materialer