Fire forskellige om forbrydelser

Bøger om forbrydelser for enhver smag

Vi varmer op til efterårets tema "Blå blink" med fire vidt forskellige bøger om forbrydelser og kriminalitet; en vaskeægte krimi-klassiker, en samling af vidnesbyrd fra mordere, en Graphic Novel og en ny højspændt thriller. Læs med her:  

Litteraturformidler Minna anbefaler:

"Tom Ripleys talent" af Patricia Highsmith
Tom Ripley er ikke noget særligt. Han er fattig, forældreløs og uden indflydelse. Det eneste, der skiller ham ud fra mængden, er hans ambition om at blive nogen og hans komplette mangel på moral. Han vil have et smukkere, sjovere og mere luksuriøst liv. Og han vil gøre hvad som helst for at få det. Hvad som helst. Derfor er Tom Ripley en af de mest fascinerende og uhyggelige romanfigurer i kriminalromanens historie. Romanens genistreg er, at man ikke kan undgå at heppe på ham – mens man beder til, at man aldrig kommer til at møde én som Tom Ripley derude i mørket. 

Faglig formidler Nina anbefaler:

"Skyldig i drab" af Thomas Thurah
I bogen "Skyldig i drab" fortæller 12 drabsdømte med deres egne ord, om at have slået ihjel og om at leve med drabet. Vi følger de 12, fra de begik drabet, over mentalundersøgelsen og tiden i arrest til retssag, domfældelse og afsoning. Men allermest drejer fortællingen sig om deres indre fængsel med skyld og skam, tro og fortvivlelse, og om at føle sorg over tabet af et menneske, man selv har slået ihjel.

Litteraturformidler Sarah anbefaler:

”Jerome K. Jerome Bloche” af Dodier, Makyo og Le Tendre
Når vi hører ordet ”krimi”, så tænker vi ofte på murstenstykke romaner i mange bind, men hvad med en krimi-tegneserie? ”Jerome K. Jerome Bloche” er en nyoversat og god én af slagsen. Den udkom for første gang på fransk i 80’erne og er nu endelig kommet på det danske marked. Vores hovedperson, Jerome, er en klassisk antihelt, der løser mysterier med snuhed og en god portion held. Det er en vellykket krimi/mysterie-serie med masser af humor og en flot streg i den typiske fransk/belgiske stil. Serien findes nu i 4 bind og flere er undervejs. 

Litteraturformidler Susan anbefaler:

"Noget i vandet" af Cathrine Steadman

”Noget i vandet”er intet mindre end blandt de bedste og mest uhyggelige spændingsroman, jeg har læst, så er det sagt…
Mark og Erin er på bryllupsrejse på Bora Bora, da de på en bådudflugt finder en taske flydende midt på det åbne hav. De fisker tasken op og afleverer den i receptionen, som de gode og lovlydige borgere, de er… Men næste dag står den foran deres dør, og Erin kan ikke dy sig for at kigge nærmere, så hun brækker låsen op. 
Indholdet er på en gang skræmmende og lokkende, og det ender med at de to nygifte smugler taskens indhold med tilbage til England i det håb, at det kan redde hele deres økonomiske situation, for Mark har lige mistet sit job, og brylluppet har kostet de nygifte alt, alt for mange penge.
Og så tager historien ellers fart, for hvordan og til hvem omsætter man indholdet, hvem var ejerne, og er der nogle, der leder efter indholdet, og hvem kan stole på hvem? Jeg vil kun afsløre, at både den engelske og den russisk mafia er indblandet og at der er mange, rigtig mange penge på spil.

Bogen er godt skruet sammen, den starter faktisk med slutningen, men plottet er alligevel dybt overraskende og man mærker som læser både frygten, panikken og angeren, som det unge par og særligt Erin gennemlever. 
– og både Erin og Mark samt bogens øvrige persongalleri er beskrevet med humor og vid, de moralske dilemmaer til at føle på og en hele romanen er handlingsmættet, uhyggelig og den har simpelthen det hele: kærlighed, hemmeligheder, spænding og en god historie. Goodreads: nomineret til årets bedste thriller – Findes på e-reolen som lydbog, indlæst af Ellen Hillingsø og e-bog og som helt almindelig bog på biblioteket… 
 

Tags
Materialer