Feminisme- og #Metoo i tegnet form
Feminisme- og #Metoo i tegnet form

Feminisme og #Metoo i tegnet form

03.03.21
De seneste par år er der sket et sandt boom i udgivelsen af feministiske tegneserier og graphic novels.

Aldrig før har vi haft så mange prominente kvindelige tegneserieskabere i Danmark og udlandet – og det er på tide, at de kommer frem, for tegneserieverden har været en notorisk mandeklub.

Som en reaktion på de seneste års #Metoo-sager er der udkommet en perlerække af titler, der omhandler feminisme og ligestilling. Jeg har udvalgt de fire bedste her:

Skamløs

Pénélope Bagieu: Skamløs

Tegneserie der med humor og fine tegninger fortæller en række kvinders livshistorier, og hvordan de ændrede verdenshistorien. Læs også del 2!

 

Kvinder i kamp

Marta Breen og Jenny Jordahl: Kvinder i kamp

Tegneserie om kvindebevægelsens dramatiske kampe igennem 150 år. Om kvindernes kamp for de tre vigtigste sager: retten til at få uddannelse, arbejde og tjene egne penge, stemmeretten ved politiske valg og retten til at bestemme over egen krop!

Superfeministerne

Mirion Malle: Superfeministerne

Hvad betyder repræsentation? Har du styr på intersektionalitet? Hader feminister mænd, og hvad er egentligt kønsneutralt sprog? Denne tegneserie, der kan læses fra ca. 13 år, forklarer en række emner, der har indflydelse på piger og kvinders hverdag.

I'm every woman

Liv Strömquist: I’m every woman

Hvordan har kvinderne haft det op gennem historien? Hvem er verdens værste boyfriend? Kan kernefamilieprojektet lykkes? Disse og mange andre emner kommer frem i lyset i denne graphic novel.

Find titlerne og inspiration til mere herunder.

God fornøjelse!

Materialer