Bogforside af "Min nat med dig"
Bogforside af "Min nat med dig"

En smuk tegneserie til julen

09.12.20
Thomas Lagermand Lundme har forfattet og Fred Tornager har tegnet denne dybfølte og sanselige tegneserie om to unge mænd, der mødes i et vinterklædt København.

"Min nat med dig" (Forlaget Fahrenheit) bliver af mange fremhævet som én af årets bedste tegneserier. Selvom den har en beskeden størrelse, byder fortællingen på en dybde, der gør, at man kan læse den igen og igen.

Vi møder unge Mads, der er trækkerdreng i 80'ernes København. Han holder til på Hovedbanegårdens toiletter, hvor han ses med ældre mænd. Han fryser hele tiden. Han hænger efterfølgende ud på Burger King, hvor han møder den jævnaldrende Janus, der elsker Michael Strunge og vil være digter.

De udvikler et særligt venskab - de går rundt i København, taler om livet og laver engle i sneen. Selvom det er koldt, opstår der varme følelser i dem begge to. 

Mads og Janus har vidt forskellige liv og forudsætninger, men de søger begge en kærlighed og et tilhørsforhold, de endnu ikke kan sætte ord på.

Lagermand Lundme har ramt en meget fin ømhed i dialogen og Tornager iscenesætter diskret kulden og varmen med blå og pink nuancer.

En varm anbefaling herfra.

Materialer