Elsker du at læse skønlitteratur, krimier eller biografier?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.04.20
Så vil vi gerne med denne inspirations-liste, vise dig nogle af de titler der ”gemmer” sig i faglitteraturen, som du måske også vil finde interessante og give dig en anden læseoplevelse og en anden indgangsvinkel til et emne eller en problemstilling.

Nedenstående liste er alle e-bøger, men de findes selvfølgelig også som almindelige bøger og mange af titlerne også som lydbog.

God læselyst.

 

32.61
Sohn, Ole
Jeg kommer snart hjem : en dansk udvandrerfamilies dramatiske liv og skæbne

Historien om en dansk familie der i 1910 emigrerede til Sibirien, men kort efter må vende dybt skuffede tilbage til Danmark.
Deres dengang 15-årige søn efterlades i Rusland, og hans skæbne følges under bl.a. 1. verdenskrig, revolutionen og Stalins udrensninger.
 

34.31
Bruus Jensen, Palle
De døde, de dømte, de frikendte : specielle danske kriminalsager - og deres konsekvenser

Gennemgang af kriminalsager der i befolkningen har efterladt tvivl om hvorvidt politiets og domstolenes kendelser og konklusioner i de enkelte sager var de rigtige.


34.33
Jørgen Bach, Jørgen
Gerningsstedet : historier fra Drabsafdelingen

Jørgen Bach (f. 1936), der er pensioneret kriminalinspektør og efterforskningsleder i Drabsafdelingen, fortæller om en række drabssager og andre oplevelser og erfaringer fra fyrre år i uniform.
 

46.37 Sundbyerne
Sundbyfolk : syv amagerkanere fortæller

Det lokale og nære er det enkelte menneskes primære livsrum, som det afgørende præges af. Det er samtidig den store histories inderste kerne, som samfundet bygger på. I denne bog er vi i Sundbyerne på Amager fra 1930’erne og frem.


79.2
Laxholm, Anne
Giv mig et år

Anne Laxholm (f. 1951) fortæller om sit liv som danser, både som amatør og professionel, med 28 år i London.
 

79.71
Reng, Ronald
Et alt for kort liv : tragedien Robert Enke

Fortællingen om fodboldspilleren Robert Enke (f. 1977), der begik selvmord som følge af en hemmeligholdt og i fodboldverdenen tabubelagt depression.
 

79.78
Bech, Rasmus Møller
Det unikke makkerskab

Badmintonspillerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fortæller om deres makkerskab på banen samt deres fælles liv uden for badmintonbanen.

96.71
Birkeland, Sven Arvid
I kamp for Danmark : danske skæbner i 2. verdenskrig

Om 2. verdenskrigs følger for en række danskere, der selv deltog. Om hvordan de havde det senere hen, hvordan det påvirkede de hjem de siden stiftede, og hvordan det påvirkede de børn, der voksede op i hjemmene.
 

96.71
Wolden-Ræthinge, Anne
Om lidt er de borte : modstandsbevægelsens topfolk fortæller

I 1980’erne udtalte elleve modstandsmænd sig eksklusivt til Ninka om de mest definerende år af deres liv i forbindelse med tv-serien "Modstand 1940-45" på TV2. Disse interviews er samlet i "Om lidt er de borte" – og borte er de virkelig, men det arbejde, de udførte under krigen, vil aldrig blive glemt takket være denne bog.


96.71
Øvig Knudsen, Peter
Efter drabet : beretninger om modstandskampens likvideringer

En række modstandsfolk træder frem og fortæller om de danske likvideringer under anden verdenskrig, hvordan de blev besluttet og gennemført samt om de omkostninger der fulgte med.


97.931
Aleksijevitj, Svetlana
Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

Forfatteren (f. 1948) begyndte i 1978 at opsøge og interviewe russiske kvinder, der under 2. verdenskrig havde sluttet sig til Den Røde Hær, og som her fortæller om deres oplevelser, om mod, lidelse og almenmennneskelige erfaringer under krigen.

Materialer