Digital inspiration til krimifolket

28.03.20
Fra vores krimielsker Susan

Som krimielsker har jeg stor gavn af www.krimisiden.dk, bl.a. når jeg vil finde rækkefølgen på en krimiserie, kun kan huske hovedpersonens navn og vil finde seriens eller forfatterens navn, eller blot vil have inspiration til læsning.

Krimisiden.dk giver nemlig en nem og overskuelig indgang til rigtig mange krimiforfattere, danske som udenlandske. Det er muligt at gå ind under forfatterens navn, hvor du får en oversigt over, hvad forfatteren har skrevet, hvem hovedpersonerne i bøgerne er og tips til hvilke forfattere, der skriver i samme stil. En anden mulighed er at gå ind via bogens hovedperson. Her finder du en kort introduktion til figuren, og derudover henvises til forfatteren samt øvrige titler i forfatterskabet og igen henvises til beslægtede forfattere. Du har desuden mulighed for at søge på lande via den geografiske indgang, og på den måde finde en god krimi, der foregår i f.eks. Canada.

Krimisiden kan også anbefales for at give god inspiration til læsning af nye forfattere, hvis du er løbet tør for titler af din yndlingsforfatter, men siden har også en interessant inddeling i forskellige krimigenre, f.eks. kan du søge på ”koder og konspirationer” og finde en liste over forfattere, der behandler dette emne i deres bøger.

Sitet blev oprindeligt startet som Sofies Krimiside af Sofie Fredborg, bibliotekar på Århus Hovedbibliotek, men nu er den blevet udvidet med flere redaktører og navnet ændret til krimisiden.dk og siden bliver løbende opdateret. Krimisiden kan også følges på Facebook, og her kan du dele dine egne krimifavoritter med landets øvrige krimielskere.

 Og husk lige, at der er virkelig mange skønne, grumme, uhygggelige og fængslende krimier på www.ereolen.dk som du nemt kan nyde hjemme fx Michael Katz Krefelds populære serie om Ravn eller Agatha Christies klassiske værker om Hercule Poirot. Og hvis du benytter dig af kategorien ”blå titler”, så kan du låne lige så mange krimier, du overhovedet orker, og inspirationen henter du på krimisiden – what´s not to like?
 

 

Tags
Materialer