Det læste dine naboer #2

Nyt fra afleveringshylden

Efter en dejlig Kristi Himmelfartsferie bugner bogvognene med Ballerup-borgernes ferielæsning. Vi har sendt vores (nysgerrige) litteraturformidler, Cecilie, en tur ned til afleveringsvognene for at se, hvad I alle har hygget jer med af læsestof i ferien. 

"Ved første øjekast har Ballerup-borgerne drømt sig væk til Island og Frankrig, men også helt til Asien. Jeg kan se, at der er hele tre romaner af en af Islands største forfattere lige nu, Hallgrímur Helgason, så mon ikke en af vores borgere har fordybet sig i hans forfatterskab i mini-ferien? Ved grundigere gennemsyn gør en anden Islandsk stjerneforfatter sig bemærket, nemlig den prisvindende Audur Ava Olafsdóttir med både "Miss Island" og "Svaner bliver ikke skilt". 

"To af Frankrigs helt store kvindelige forfattere, Delphine de Vigan og Annie Ernaux, ses også på vognen med hhv. "Alt må vige for natten" og ""Årene", mens nogle har taget turen østpå med "Nakanos genbrugsbutik" af Hiromi Kawakami, "Pigerne fra Shanghai" af Lisa See og " 1Q84" af Haruki Murakami."

"Ferier er jo altid gode til at få læst bøger skrevet af nogle af verdens helt store forfattere, man endnu ikke har fået læst, og jeg kan se, der er flere, der har benyttet ferien til netop dette. Der er fx "Syv Aar for Lea" af danske Sonja Hauberg, Knut Hamsuns "Victoria", Marilynne Robinsons "Gilead", "Den udvalgte" af Thomas Mann og "Khirbet Khizeh: Slagmark" af den israelske forfatter, S. Yizhar."

"Sidst men ikke mindst, finder vi nederst en ordentlig stak tegneserier og grafiske romaner, fx. Peter Madsen "Urhistorien" og udgaver af nogle af de helt store serier "Linda og Valentin", "Asterix" og "Allan Falk."

"Pyha, nu kom jeg til at låne to af disse med hjem til den voksende To Read-bunke på sengebordet!/ Cecilie" 

Materialer