Cecilie anbefaler ni bøger til din sommer

"Fra storslåede historiske romaner til klassikere fra hele verden til nyudgivet Young Adult til episk fantasy."

Fra storslåede historiske romaner til klassikere fra hele verden til nyudgivet Young Adult til episk fantasy. Jeg læser bøger fra (næsten) samtlige bibliotekets afdelinger. Læs med her. 

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee
Jeg læste første gang klassikeren ”Dræb ikke en sangfugl” i 2013, og om nogen fortjener denne roman mærkatet ”klassiker”. Den fik mig både til at bryde ud i latterkramper, føle oprigtig harme og fælde en lille tåre. En fremragende fortalt historie om racisme og kampen for retfærdighed i 1930’ernes Alabama set fra en lille piges synspunkt.

Kampen om tronen af George R. R. Martin
Jeg elsker ”Game of Thrones”! Bøgerne såvel som TV-serien. Jeg kan kun anbefale folk at læse bøgerne og komme tættere på seriens storslåede univers og ikke mindst fantastiske karakterer såsom Arya Stark, Daenerys Targaryen, Jon Snow, Littlefinger og ikke mindst den spydige (og af mig højtelskede) Tyrion Lannister.       

Stålets vilje af Joe Abercrombie
Ringenes Herre møder Game of Thrones og tilsættes et skvæt sort humor i denne fantastiske Fantasy-udgivelse! Jeg er usandsynligt begejstret for Abercrombies trilogi ”Den første lov”, hvilket især skyldes de enestående (og ikke mindst forfriskende usympatiske) karakterer samt forfatterens underholdende leg med genrens typiske karakteristika. 

Sandheden om Harry Quebert-sagen af Joël Dicker
Denne pageturner har lidt af alt det, der gør en god roman. Forfatteren Harry Quebert lever et fredeligt liv i den lille amerikanske by Aurora. Lige indtil den dag, man finder et lig gravet ned i hans have. Det viser sig at være resterne af Nola Kellergan, en blot 15-årig pige, der på mystisk vis forsvandt for 33 år siden. Sammen med liget finder man originalmanuskriptet til den roman, der gjorde Harry Quebert verdensberømt. Og da man finder ud af, at Quebert havde en affære med den purunge pige er fanden løs.

Renselse af Sofi Oksanen
Romanen tager sin begyndelse, da den gamle estiske bondekone, Aliide Truu, finder den unge kvinde, Zara, liggende udmattet på sin gårdsplads. Langsomt og sideløbende afsløres de to kvinders historier, deres hemmeligheder og forbindelsen mellem de to. En velkomponeret, fængende bog med levende miljøskildringer, der giver et indblik i en smertelig del af Estlands historie. 

Harpiks af Ane Riel
"Det var mørkt i det hvide værelse, da min far slog min farmor ihjel.” Således tager historien om den hårdt prøvede familien Haarder sin begyndelse. På trods af den ildevarslende begyndelse er bogen ikke en krimi - men uhyggelig, det er den. Og fremragende, det er den også.

Doppler af Erlend Loe
Hvis du skal have en bog med hjem, der både er sjov, klog og samfundskritisk, så skal du tage ”Doppler” under armen. En fænomenal og skæv bog om Andreas Doppler, der efter sin fars død får brug for luftforandring og flytter ud i de norske skove, hvor han får følgeskab af elgkalven Bongo.

Alene i Berlin af Hans Fallada
Da hr. og fru Quangels eneste søn dør i Hitlers krigsmaskine, begynder de i det små at opfordre til oprør. Men hvor længe kan de blive ved, før de bliver opdaget? Bogen giver et skræmmende godt indblik i forholdene for de almindelige tyskere under Anden Verdenskrig. Det er en beskrivelse af den almindelige tyskers altoverskyggende angst under nazitiden. Bygger på en sand historie. 

Submarino af Jonas T. Bengtsson
Tag med den prisvindende Jonas T. Bengtsson til Nørrebro. Her introducerer han dig for brødrene Nick og Martin, der begge lever et liv på kanten efter en mildt sagt hård opvækst. Uhyggeligt godt skrevet stykke socialrealisme, der efterlader læseren med en klump i halsen og gør et varigt indtryk.

Materialer