Bøger til din danske feriedestination

Vi anbefaler skønne bøger til din sommerferie i Danmark

Går turen til en destination i Danmark denne sommer? Så har vi fundet skønne romaner og inspirerende rejsebøger til din tur i det danske sommerland. Læs med herunder: 

Jakob, faglig formidler:

I år skal min ferie afholdes i det fantastiske danske sommerland, som skal udforskes fra nord til syd og fra øst til vest. Guidebogserien "111 steder som du skal se" giver en række fantastiske tips og er de perfekte udgangspunkter for at udforske Danmark. Jeg får blandt andet brug for at låne "111 steder på den jyske vestkyst som du skal se" og måske også "111 steder i Aarhus som du skal se". I samme serie findes også "22 ture i København som du skal på", som jeg også skal udforske. Og lige præcis denne bog er faktisk en del af forårets nye lækre Bibliotekets Udvalgte

Marie, litteraturformidler:
Jeg vil gerne anbefale ”Frank vender hjem” af Kristian Bang Foss, hvor Møns Klint spiller en central rolle. 
Efter at være forsvundet i en længere periode, står Frank med et forklaringsproblem ud over det sædvanlige, da han vender hjem til sin gravide kæreste. ”Frank vender hjem” handler om klasse, kærlighed og tilhørsforhold og er både sjovt og skarpt skrevet. Møns smukke klint lægger kulisse til en afgørende scene, og bogen er derfor oplagt læsning, hvis din sommerferie tager dig til netop denne ø. Eller var det nu Stevns klint? Det må du læse ”Frank vender hjem” for at finde ud af. 

Cecilia, kulturformidler:
Mols og Helgenæs!
Få steder i Danmark er naturen så eksotisk bakket og god at gå på opdagelse i, som omkring Mols og Helgenæs. 
Hvis du pønser på en ferietur til det sydligste Djursland, så forbered dig med Josefine Klougarts sansemættede, poetiske og meget talentfulde debutroman om barndommens landskab.
Hovedperson og jegfortæller i ’Stigninger og fald’ beretter med barnets simple blik, om sit liv og sin barndom på Mols i 1980erne og 1990erne; om sine forældre og sine to søstre og om hesten Molly, som hun får i første kapitel af romanen og siger farvel til i sidste. Det er ikke kun familien, der skildres. Det er i høj grad også naturen og landskabet på Mols. Det er de stigninger og fald, der er en stor del af måde det konkrete og det metafysiske landskab.

Sarah, litteraturformidler: 
Skal du ud og se med DSB til sommer? Så tag Tine Høegs fine kortprosaroman ”Nye rejsende” med i tasken! I bogen følger vi en ung gymnasielærer, der hver dag pendler til et gymnasium på Sydsjælland. En dag møder hun en mand i toget, som hun indleder en intens affære med. Problemet er bare, at han har både kone og barn… 
Bogen kan snildt læses på en enkelt togtur, men fortællingen og sproget vil sætte sig i dig i meget længere tid. 

Rigtig god ferie!
 

Tags
Materialer