Auschwitz-dag 2018

Find romaner, fagbøger, biografier og film om Auschwitz her

"Den 27. januar 1945 befriede sovjetiske tropper udryddelseslejren Auschwitz, der i perioden 1941-45 var åsted for mishandling og drab på mere end én million mennesker. Den brutale historie har gjort Auschwitz til et centralt symbol på de lidelser, som totalitære regimer gennem tiden har udsat mennesker for - og det er på den baggrund, at Danmark markerer den 27. januar under navnet Auschwitz-dag." Kilde: aldrigmere.dk

I anledning af Auschwitz-dagen har vi fundet en række romaner, fagbøger, biografier og film, der på forskellig vis, fortæller om et af de mørkeste kapitler i menneskehedens historie.

Læs om lejrens historie og ideologiske grundlag. Læs beretninger fra overlevende som Primo Levi, lejrens kommandant Rudolf Höss eller om dødsengelen dr. Mengele og hans medicinske eksperimenter med lejrens fanger som bogen "I hjertet var vi kæmper : beretningen om "Lilleput-Truppen" - dværgfamilien som overlevede Holocaust" eller i romanen "Mischling", der handler om Mengeles grusomme forsøg med tvilinger.

I samlingen findes også flere film om Auschwitz fx den anmelderroste "Sauls søn", der er en barsk oplevelse, der ryster dig i din grundvold.

Læs mere om Auschwitz-dag på: aldrigmere.dk.   

Materialer