Anbefalinger fra Maise og Asta-Maja

11.05.24
...og kom og møde dem til foredraget d. 15. maj.

Vi glæder os vanvittigt meget til at byde velkommen til en fantastisk aften i selskab med forfatter Maise Njor og hendes ældste datter Asta-Maja Njor Boisen. De kommer og fortæller fra hver deres vinkel om, hvordan det føles, når tiden er kommet, og man ikke længere skal bo sammen.

Læs mere og køb billet HER.

Både Maise og Asta-Maja har været så søde at sende os tre anbefalinger hver - anbefalinger på bøger, som de gerne vil dele med jer.

Så vi giver ordet videre.

Asta-Maja Njor Boisen vil gerne anbefale:

Elskede - Toni Morrison
Elskede er en af mine yndlingsbøger, og siden jeg læste den for første gang for nogle år siden, har jeg med jævne mellemrum læst den igen, fordi den bare er mega fantastisk! Den handler om den generation af slavegjorte afroamerikanske kvinder, som blev frie, og beskriver hvordan de forvaltede denne nye frihed. På en måde er det en historisk roman, men det er også bare en meget smuk skildring af kvindeliv.

Det blinde øje - Mathilde Walter Clark
Jeg læste 'Det blinde øje' færdig for nogle uger siden, men den sidder stadig i min krop, og jeg får stadig lidt kvalme, når jeg tænker på den og al den gru, der er beskrevet i den. Der er især en passage, der har sat sig fast, hvor Clark skriver, “skulle landets sytten millioner mink leve under naturlige forhold, ville det kræve et vandløb, som var syv hundrede og femogtres millioner kilometer langt, hvilket var længere end herfra og til Jupiter…”. Så vildt at tænke på!

The Baby on the Fire Escape - Julie Phillips
For tiden læser jeg denne bog om mødre med kreative, kunstneriske og krøllede hjerner. Phillips beskriver forskellige forfattere såsom Doris Lessing og Audre Lorde’s moderskab og hvordan det er at balancere en karriere som forfatter samtidig med, at man er mor. Fordi min egen mor altid har skrevet, kan jeg genkende meget af min egen opvækst i den. Men den handler også mere generelt om moderskab, noget jeg tænker meget på for tiden, fordi jeg selv er gravid med mit første barn.

Maise Njor vil gerne anbefale:

Helsinge Evangeliet - Christian Mohr Boisen
Alle over 50 år vil både grine, føle svagt ubehag, og undres over, hvor meget, Christian Boisen kan huske fra vores alles barndom og ungdom. Fra navnene på tyggegummi over mobning og angsten for at stikke ud (og det gjorde han, takket være faren, som var byens præst), til hvad legene med ens yo-yo hed.

Pow pow pow - Christina Hagen
Da jeg var færdig med Hagens digte og små historier, som vel i det store og hele handler om en ikke særlig rar barndom, startede jeg forfra. For jeg har faktisk aldrig læst en bog som den. "Og der var den om de to molboer, der lå inde i en seng og den lille var seks og den store var femten, og den store var den lille molbos nabo og også dens barnepige, fordi den bedre kunne lide drenge end piger og der lå de så og hørte Samantha Fox og så på plakater af hendes krop og nogle gange fik den store molbo udløsning ..."

En ualmindelig og kortfattet Danmarks historie - Asser Amdisen
Alle skolebørn burde læse den, for det er en virkelig sjov og nem måde at lære om Danmarks historie på, skrevet til voksne, men de fleste vil kunne være med. Og så er der små stikpiller til dagens Danmark.

Vi glæder os alle til at se jer til en forrygende dejlig aften den 15. maj.

Materialer