4 gribende fortællinger om kvinder

Tag med til Bagdad, Femø og Kina i selskab med en række handlekraftige og usædvanlige kvinder

Et åbent øjeblik - da mine mødre gjorde noget nyt
af Pernille Ipsen

I sommeren 1971 mødtes syv rødstrømper på den første kvindelejr på Femø og tog deres nye fællesskab med sig hjem til hverdagen. Sammen satte de sig for at finde ud af, hvad kvinder ville og kunne, hvis de ikke skulle relatere sig til mænd. Pernille Ipsen fortæller i borgen kærligt og kritisk om de kampe og den frihed kvinderne fandt i troen på, at de kunne frigøre sig fra det gamle og skabe noget helt nyt.

Min kinesiske farmor
af Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen farmor Hulda, havde en naturlig selvfølelse og styrke. Hendes rejse fra Danmark til Hongkong i 1906, til Marseille og tilbage til København i 1916 har altid fascineret forfatteren: ”Hun er fiktionsstof. Det har jeg hele tiden vidst. Hun er romanen jeg altid har ønsket at skrive.” Farmoren var bindeleddet mellem fiktion og fantasi. Ud fra en lille notesbog fra tiden i Hongkong, nogle kinesiske genstande, fotos og ganske få biografiske oplysninger sætter Lars Saabye Christensen billeder på hendes liv, på slægten og sit eget liv. (Læs anmeldelse HER)

Salon Bagdad - sådan er livet, habibti
af Sanne Gram Fadel

Hver dag åbner skønhedssalonen dørene for Bagdads kvinder fra velhavende middel- og overklassefamilier, og kvinderne træder ind i omgivelser, hvor det udelukkende handler om dem og deres skønhed. Men virkeligheden udenfor er hele tiden til stede. Salon Bagdad skildrer en række moderne irakiske kvinder og deres hverdag i et mandsdomineret og krigsplaget land, men hvor drømme og holdninger ikke lader sig dominere så let.

Om kvinder
af Suzanne Brøgger

"Om kvinder" er en samling af Suzanne Brøggers tekster, hvor kvinden er i centrum. Det er blevet en samling, der på fineste vis viser Brøggers ublu skildringer om det mandlige syn på kvindekroppen, opdelingen i køn, kærlighedsrelationer i et patriarkalsk samfund og om heksens naturlige tilgang til naturen.

Materialer