3 gode bøger om at spise dyr - eller lade være

Oplev den længe ventede filmatisering af Jonathan Safran Foers berømte bog, som simultanvises på mange af landets biblioteker. Efterfølgende viser vi live-diskussion fra København med eksperter inden for filmens tematikker.

Ved du, hvordan en chicken nugget bliver til? Du har ikke lyst til at vide det. Men vil du alligevel gerne inspireres til at tænke over hvad du spiser, så er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers bestseller et godt sted at starte. Foer forsøger nemlig ikke at omvende nogen. Han får os til at tænke et skridt videre – og til at konfrontere os selv med den industrielle kødproduktions konsekvenser ikke blot for dyrene, men også for os selv og den planet, vi lever på. Natalie Portman lægger stemme til. Velbekomme! Efter filmen diskuterer kokken Nikolaj Kirk, dokumentarfilminstruktør Phie Ambo og fødevareforsker og prodekan på Københavns Universitet Andreas De Neergaard kødindustrien i en dansk kontekst med fokus på forskning, etik og politik.

Efter filmen diskuterer kokken Nikolaj Kirk, dokumentarfilminstruktør Phie Ambo og fødevareforsker og prodekan på Københavns Universitet Andreas De Neergaard kødindustrien i en dansk kontekst med fokus på forskning, etik og politik.

Filmen vises med engelsk tale men med danske undertekster Filmen er del af dokumentarfilmfestivalen DOX:DIREKTE.

Vi anbefaler tre bøger om veganisme og diskussioner om kødindustrien som debatemne.

Om at spise dyr
Af Jonathan Safran Foer

Foer, der er mest kendt for sine romaner, har forfattet denne eftertænksomme og oplysende bog om et af de helt store spørgsmål som rigtigt mange stiller sig selv: Bør man spise kød eller lade være?
Med sin sammenfletning af filosofi, litteratur, videnskab og personlige erindringer, samt et større detektivisk arbejde, undersøger Foer om det er etisk forsvarligt at spise dyr.

Kød - en antologi
Af Mickey Gjerris, Gitte Meyer, Geir Tveit, Rune Klingenberg m.fl.

Kød er ikke længere bare noget vi spiser maden, men et debatemne. I denne antologi er hensigten ikke at promovere hverken det ene eller det andet synspunkt, men at give stof til eftertanke. En lang række anerkendte fagfolk indenfor biologi, historie, kultur, filosofi, etik og økonomi præsenterer deres syn på kød og kødets betydning i samfundsdebatten.

Vegetar - 140 grønne hverdagsopskrifter
Af Ditte Ingemann

Mangler du idéer til et vegetarisk liv eller vil du bare gerne skifte noget af kødet ud med grøntsager, så er denne kogebog til dig. Den indeholder både vegetariske opskrifter og inspiration til nye råvarer i alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Forfatteren arbejder til daglig som kokken og madskribent.

Materialer