Vinterferien nærmer sig

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.02.20
Her er de film, du skal se med og uden børnene

Det bliver dejligt med en pause fra hverdagens ræs og pligter. Og når man rigtig skal koble af, findes der intet bedre end en god film – enten alene eller sammen med børnene. Derfor kommer her tre film, som du kan se alene og tre film som er perfekte til at se med børnene. Så er det bare at få lavet popcorn!

 

For dig (og andre):

Vice

Humoristisk og satirisk fortælling om Dick Cheneys (f. 1941) liv og karriere. Vicepræsident Dick Cheney (Christian Bale) var de facto præsident, selvom han stod bag ved den påvirkelige præsident George W. Bush (Sam Rockwell). ”Vice” er et ukonventionelt og sort, humoristisk kig ind bag den politiske kulisse, hvor vi følger Cheneys rejse til Det Hvide Hus og ser ham både som dedikeret familiemenneske og politisk dukkefører.

 

Breathe

Den succesfulde Robin (Andrew Garfield) har hele livet foran sig, da han bliver lammet af polio. Eksperter og læger ønsker at påbegynde behandling og holde ham på sygehuset, men hans hustru Diana (Claire Foy) nægter at lytte til lægernes råd og beslutter at tage ham med hjem. Med sin grænseløse hengivenhed, nærvær, humor og beslutsomhed formår hun at skabe rammerne om et liv, hvor Robins handicap blot bliver en naturlig del af deres forhold og dagligdagen. ”Breathe” er en hjertevarm film om, hvad mennesker kan, så længe man har kærlighed, ærlighed og ikke mindst masser af latter i livet.

 

Underverden

Zaid (Dar Salim) nyder tilværelsen som succesrig hjertekirurg med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder om penge, men afvises blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse. Sorg afløses af vrede, og snart bliver Zaid besat af at finde den skruppelløse gerningsmand. Som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger han sig ned i Københavns kriminelle underverden, og ved at se sine egne skyggesider i øjnene, tvinges han frem mod det ultimative, uundgåelige valg, der kan ændre hele hans verden…

 

 

 

For børnene (og dig):

Månens vogter

Der er vagtskifte på en lille planet, hvor nye kræfter skal overtage de vigtige hverv som solens og månens vogtere. Den nye solvogter er arrogant, mens månepasseren er naiv! Det går da også grueligt galt, så de to uheldige vogtere må slå sig sammen for at redde planeten!

 

Otto er et næsehorn

Topper savner sin far, der sejler på de syv have og føler sig generelt lidt kikset. Men da Topper finder en magisk blyant og tegner et gult næsehorn, der bliver levende, sker der ting og sager, som vender op og ned på livet for Topper og menneskene omkring ham.

 

Coco

Miguels familie hader musik, men det eneste han drømmer om er at spille guitar i byens talentkonkurrence på de dødes dag. Noget går imidlertid helt galt og pludselig befinder Miguel sig i de dødes rige. Hvordan skal han skaffe en velsignelse fra sine musikhadende forfædre, når alt han ønsker sig er at bruge sit talent?

 

God fornøjelse!

Materialer