Til te med Thorup

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.04.20
Savner du at være i selskab med dine yndlingsforfattere?

I præ-coronatiden kunne du møde forfatterne på biblioteket, men lige nu er det ikke muligt. Til gengæld har biblioteket sørget for, at forfatterne kan komme til dig! 

Alt du skal gøre er at dykke ned i Filmstribens store udvalg af film om forfattere, eller tage et smut forbi Forfatterweb,  hvor du kan fordybe dig i både udenlandske og danske forfatterskaber. 

Forfatterweb giver adgang uden login frem til sommerferien og på Filmstriben skal du bruge dit biblioteks-login. 

Du finder masser af dokumentarer og spillefilm om forfattere på Filmstriben og vi har udvalgt de bedste til dig her:

Stieg Larsson – manden der legede med ilden
Dokumentar om Sveriges mørke sider - de højreekstremistiske miljøer, som journalisten og forfatteren Stieg Larsson (1954-2004) brugte en stor del af sit liv på at kortlægge.

Toni Morrison
Dokumentarfilm om den amerikanske forfatterinde Toni Morrison (1931-2019), der med varme og overskud deler ud af anekdoter og standpunkter.

Colette
Om forfatteren Sidonie-Gabrielle Colette (1873-1954), der i 1893 blev gift med Henry "Willy" Gauthier-Villars, og skrev bestsellerromaner i hans navn.Keira Knightley spiller titelrollen som Colette. Colette var ikke kun en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist, men også en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret til at have en stemme i en mandsdomineret verden, og banede vejen for fremtidige generationer af kvindelige kunstnere.

Hjemme i verden
Intet pegede på, at den unge Kirsten Thorup (f. 1942) skulle blive forfatter og i filmen fortæller hun om sit liv og sin kunst - og forholdet imellem dem. Med nedslag i romanerne og teaterstykkerne gennem 50 år får vi ikke bare forfatterens egen historie, men samtidig oplever vi også de kraftige forandringer i samfundet, som forfatterskabet både afspejler og kommenterer.

Midnight in Paris
Gil Pender er på ferie i Paris sammen med sin forlovede og dennes forældre. Han arbejder på sin debutroman, og så sker et mirakel: Gil befinder sig pludselig i 1920'erne i selskab med tidens kunstnere. Gertrude Stein læser hans roman og giver gode råd sammen med Ernest Hemingway.

Se, hvad vi mere anbefaler fra Filmstriben her.