Sæt hugtænderne i vilde vampyrfilm

26.05.23
Nu når temperaturerne begynder at stige, er det helt perfekt at se en film, der sender kuldegysninger ned ad ryggen.

Sommeren er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder solskin, varme og lange, lyse nætter. Men der er en gruppe, der måske ikke nyder sommeren lige så meget som resten af os, nemlig vampyrerne.
Med deres afsky for dagslys er det ikke overraskende, at de frygter de lange lyse nætters tid. Heldigvis ændrer det dog ikke på, at der lige nu ligger en masse fantastiske film på Filmstriben - film, der om noget er mere end klar på at bide fra sig.

Film med bid
Tag med på en magisk rejse gennem vampyrernes verden og oplev en fusion af forskellige genrer i den iranske film A Girl Walks Home Alone at Night. Her møder vi en ung kvinde, der vogter byen om natten som en vampyr. Hendes skæbne bliver forandret, da hun møder en ung mand, og de starter et usædvanligt forhold. Filmen er fyldt til sidste bloddråbe med en unik og dragende atmosfære.

Filmstriben byder også velkommen indenfor - jf. de officielle vampyrregler - til den vanvittigt sjove What We Do in the Shadows. Følg med i vampyrhverdagslivet i bedste dokustyle. Fire vampyrer lever sammen i et stort hus i Wellington, New Zealand, hvor de forsøger at tilpasse sig det moderne samfund. Med skæve karakterer, absurd humor og en sprudlende energi er filmen både original og forfriskende.

Only Lovers Left Alive er en romantisk og dragende film om Adam og Eve, to vampyrer, der har været kærester i århundreder. Filmen er fyldt med smukke billeder og en helt uimodståelig atmosfære. De fantastiske præstationer af Tom Hiddleston og Tilda Swinton i hovedrollerne gør denne film endnu mere seværdig.

Lad den rette komme ind er en smuk svensk vampyrfilm om et venskab mellem en ung dreng og en ny pige i nabolaget. Filmen tager dig med på en følelsesmæssig rejse gennem den frostklare vinterkulde, hvor ungdommens hormoner får selv det koldeste blod til at pumpe rundt i kroppen. 

Endelig kan du vælge at dykke ned i skrækfilmens arnested med den klassiske Nosferatu fra 1922. Filmen er kendt for sin uhyggelige og surrealistiske stemning, og Max Schrecks præstation som Count Orlok er stadig skræmmende den dag i dag. Nosferatu er en film, der vil få dit blod til at fryse til is, og er et must-see for alle vampyrfans.


Vi håber, du får nogle fantastiske blodsugende (myggefri) filmoplevelser!
 

Materialer