Inspiration til filmstriben - Januar

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.01.20
Selvom januar ikke er så kølig, som den plejer at være, er den stadig mørk og våd. Dette opfordrer da til at se en god film, gør det ikke? Men der er bare så utrolig mange gode film på Filmstriben at vælge imellem, at man helt drukner i muligheder. Derfor kommer vi her med 3 gode forslag, som bestemt er værd at se!

 

For børn:

Brødrene Løvehjerte

Filmen fortæller historien om de to brødre Jonathan og Karl, som efter deres død i landet Nangijala må kæmpe mod en tyrannisk hersker og en grusom drage for at give Nangijala retfærdighed og gode tider tilbage.

Selvom denne film efterhånden har 43 år på bagen, er det stadig en af de mest elskede og rørende børnefilm, som overhovedet er lavet!

 

Dokumentaren:

De sidste mænd i Aleppo

Denne oscarnominerede dokumentar (og vinder af 25 filmpriser), er et indblik i en hverdag i den krigshærgede, syriske by Aleppo. Gennem tre medlemmer af redningstjenesten White Helmets kommer vi tæt på livet, døden og de daglige kampe for civilbefolkningen i byen. Hver dag må de konfrontere deres egen tvivl: Skal de flygte og redde deres familier fra bomberne, eller skal de blive og forsøge at redde borgernes liv i bomberuinerne? Filmen kommer helt tæt ind på dagliglivet for de mennesker, der har valgt ikke at flygte fra krigen.

Filmen er utrolig stærk og er bestemt værd at se!

 

For de voksne:

Holiday

Unge Sascha er gangsteren Michaels elskerinde. Sammen med hans slæng er de på luksusferie i Tyrkiet. Da Sascha møder den rare sejler Thomas, bryder Michaels jalousi ud i lys lue, og paradisferien udvikler sig til et mareridt for Sascha.

En rigtig god dansk dramafilm, men den viser stadig på yderst realistisk vis, hvordan jalousi kan komme til udtryk, når den er værst.

 

God fornøjelse!

Materialer