Her er de forbudte bøger

Nogle steder i USA bliver biblioteker udsat for pres for at bandlyse visse titler fra deres samling. Vi har kigget i listen over de "forbudte" bøger, og har fundet en række af dem frem nederst i denne artikel.

I USA oplever flere og flere biblioteker og bibliotekarer at blive presset eller sågar truet til at fjerne titler fra hylderne af den ene eller anden årsag. Det kan være bøger med LGBTQ+-temaer, bøger om race, bøger om evolution, skønlitteratur med magi og / eller okkulte temaer og meget mere. Det er et bredt spektrum af både skøn- og faglitteratur, der er under beskydning, og det er en foruroligende udvikling.

Som folkebibliotek mener vi, det er vigtigt, du kan gå hen på biblioteket og møde mennesker, der ikke ligner dig selv og støde på holdninger, som ikke nødvendigvis flugter med dit verdenssyn.

Det er desuden absolut essentielt at politisk ståsted, social status, religiøse forhold osv. ikke har nogen som helst indflydelse på, hvilke materialer, der står på hylderne på et bibliotek.

Derfor har vi fundet en række af de "forbudte" bøger frem, så du kan se, hvad det hele drejer sig om. Vi har taget udgangspunkt i en liste med mere end 400 titler, som florerer flere steder på nettet, og vi præsenterer de af titlerne, vi har i samlingen.

Vi kan ikke påstå, at vi har læst alle titlerne på listen, men vi spotter adskillige fremragende bøger på listen. Alene det, at nogen prøver at forbyde bøgerne, er grund nok til at læse dem. Så du kan bare gå i gang fra en ende af.

Materialer