Disney film, nu med rigtige mennesker

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.07.19
Igennem årene har Disney beriget os med mange skønne, hjertelige, sjove og til tider barske historier. De har givet os prinsesser, prinser, talende dyr, skurke og helte. Først var stregen tegnet, senere også animeret.

Der er de korte tegnefilm som Silly Symphony, Anders And, Mickey og Fedtmule, som vi kender dem fra Disneysjov, og der er de lange film. Den første spillefilm som imponerede os fra Disney, var Snehvide og siden da har de lavet den ene fantastiske fortælling efter den anden.

Første animationsfilm vi fik glæde af, var Græsrødderne tilbage i 1999 og senest Vaiana (også kendt som Moana), i hvert fald hvis man kun tæller Disney-klassikerne. Tæller man alle film, er seneste skud på stammen De Utrolige 2.

Nu er Disney også begyndt at genindspille deres kendte film som ”live action”, hvilket betyder, at det nu er film med rigtige mennesker ofte sammen med en masse computeranimation. Disney har faktisk gjort dette i længere tid, end du måske tænker over. For eksempel var første eksempel på dette Junglebogen – altså tilbage i 1994 (!!!), senere efterfulgt af 101 Dalmatiner i 1996. Det er altså ikke en hel ny tanke. Disney havde dog en pause på 10 år i deres ”live action” filmatiseringer, nemlig fra 2000 til 2010. I 2010 kom Alice i Eventyrland, og dette blev starten til den store ”live action” genindspilningstrend.

I skrivende stund spiller Aladdin i biograferne, Dumbo har lige haft premiere, og Løvernes Konge kommer i biografen i denne måned også. Med andre ord bliver der rigelig grund til at gå i biografen, hvis man er Disneyfan!

Disney har offentliggjort en hel liste med film, de har tænkt sig at genindspille, og der er grund til at glæde sig. På listen ser vi bl.a. Mulan, Den lille havfrue, Lilo og Stitch, Klokkeren fra Notre Dame og Pinocchio.

Mens du venter, kan du jo hygge dig med de gode gamle Disneyfilm! Og hvis du ikke har dem selv, kan de heldigvis lånes på Ballerup Bibliotekerne. Du skal bare klikke på linket nedenfor, og så er der mange timers underholdning:

 

https://bib.ballerup.dk/search/ting/disney%20klassikere?&profile=dvd_bluray

 

Rigtig god fornøjelse!

Materialer