Smiley

Sommerbogen er slut - Hvad har I læst?

Sommeren er ved at være slut, og i lørdags var det sidste dag, man kunne være med i Sommerbogen 2020.

Vi har fået en masse besvarelser, og det har været dejligt at tage imod smileys og fortællinger om de mange gode bøger, I har læst.

I har læst mange forskellige typer bøger, mange forskellige genrer.
Vi har samlet nogle af dem, så I kan se noget af det, der er blevet læst mest.

Faglitteratur:
I år er der mange, der har læst faglitterære bøger, bøger der handler om et bestemt emne. Titler som "Egyptiske myter" af Kathy Elgin, "Slik" af Christian Mohr Boisen og "De 10 farligste dyr" af Kristoffer Jakob Andersen er nogle af de læste fagbøger.

Hestebøger:
Endnu en gang i år, er der mange, der har læst hestebøger. Vi har mange hestebøger på biblioteket og de er meget populære. Men en hestebog er ikke bare en hestebog. Vi har mange forskellige slags.
Nogle af de læste bøger handler om, hvordan det er at have sin egen hest, andre om at gå på rideskole, mens nogen handler om dyremishandling. Titler som "Klar, parat, kør" af Kirsten Sonne Harild, "Ponyhjerte i fare" af Usch Luhn og "Sam og Sigge" af Linn Halberg er blevet læst flittigt i Sommerbogen.

Klassikere:
Der bliver for tiden genudgivet mange klassikere. Forlagene finder gamle klassikere og genudgiver dem i et nyt sprog, ofte med fine tegninger. Bøger som "En verdensomsejling under havet" af Jules Verne og "Robin Hood" af Howard Pyle, er nogle af de bøger, I har læst.

Kærlighed og Kammerater:
Bøger om at være forelsket, at være kærester, at slå op, at være gode venner og uvenner er nogle af vores mest populære bøger, så dem har I selvfølgelig også læst mange bøger af til Sommerbogen. I har blandt andet læst serien "Nikkis dagbog" af Rachel Reneé Russell, "K for Klara-serien" af Line Kyed Knudsen og mange flere.

Begynderlæsning:
Mange af dem, som deltager i Sommerbogen går i 0.-3. klasse, og derfor bliver der naturligvis læst mange begynderbøger. Det er fantastiske bøger som "Den store bog om Viggo Vampyr" af Bent B. Nielsen, "En fe må få te" af Kirsten Ahlburg. 

Sjove bøger:
Bøgerne om Wimpy Kidd og Tom Gates er nogle af de mest læste børnebøger på biblioteket. De står under ”sjove bøger”. Men det er ikke kun de to serier, der er blevet læst i Sommerbogen. I har læst masser af sjove bøger. "Drengen der fik ting i hovedet" af Kasper Hoff, "Karmaboy-serien" af Jacob Riising og "Skolen med magiske dyr" af Margit Auer.

Fantasy:
Magiske universer, troldmænd og kampen mod det onde. Fantasy-bøger står nok for det største udlån på biblioteket, og I har læst en masse forskellige. Blandt andet "Jernprøven" af Cassandra Clare, "Magiske Møgunger" af Neil Patrick Harris, "Animal Heroes - falkevinge" af Thilo og "A.S.P.E-serien" af Mette Finderup. 

Materialer