Nye tegneserier for unge

03.11.21
Nye tegneserier der handler om det svære, det fantastiske og det helt normale ved at være ung

Tegneserier er et medie i sin egen ret, men de er også gode til dig, der er gået lidt i stå med læsningen. En tegneserie kan man nemlig læse inden for en times tid og den kan byde på ligeså mange tanker, som en god roman!

Jeg har udvalgt et par titler, som jeg synes er særligt gode: 

Alice Oseman: "Heartstopper del 1 og 2" 

Charlie og Nick går på samme skole, men kender ikke hinanden, før de kommer i samme klasse. Charlie forelsker sig i Nick, men er følelserne gengældt? Kommer snart som serie på Netflix!

Tomas Lagermand Lundme og Rune Ryberg: "Westend boy"

Sexarbejderen Emil er forelsket i sin kunde og drømmer om at stifte familie med ham. Men kunden er en profileret politiker, som ønsker at definere deres kærlighed på en anden måde end Emil. For alle der interesserer sig for YA og graphic novels med noget på hjerte. 

StineStregen: "Det bliver et langt liv"

Morsomme og tænksomme episoder fra et typisk teenagerliv med skole, venner, emsige mødre, papforældre og forelskelser. Bogen skildrer på humoristisk vis situationer, der er typiske for en moderne teenagepige - både sorger og glæder. Tegnet i StineStregens karakteristiske streg. 

Morten Dürr og Sofie Louise Dam: "Hviskeleg"

En dag, hvor Vera og hendes veninder leger hviskeleg i frikvarteret, vil Anna gerne være med. Men det, Anna hvisker i Veras øre, er alt andet end en sjov hemmelighed - for Anna hvisker "Min mor slår mig". Hvad stiller man op med sådan en hemmelighed?

Laurie Halse Anderson: "Speak" (Engelsk)

Baseret på en prisvindende, moderne klassiker. "Speak" handler om gymnasiepigen Melinda, der er et udskud - hun har ingen venner, ingen vil tale med hende eller høre på hende. Gennem et kunstprojekt kommer hun tættere på noget, hun har fortrængt: Hun blev voldtaget af en ældre medstuderende og han er stadig farlig for hende. 

Materialer