Klar, parat - STUDIESTART

Majas tips til dig, der er studerende

Et studieliv kan være både sjovt, udfordrende og hårdt. Men der er heldigvis hjælp at hente på biblioteket!

Her er en liste med bøger og netsteder, det er gode at kende, når man studerer - og så er du selvfølgelig altid velkommen til at komme og spørge os til råds.

Af bøger vil jeg anbefale Søren Bøjgaard: ”Dit studieliv: alt det, du ikke ved, du har brug for at vide, når du begynder at studere” og Thomas Pape: ”Studieliv uden stress”. En bog, der kan være brugbar i både samfundsfag og historie samt til retoriske analyser, er "Taler, der foranderede verden".

Til studerende på de naturvidenskabelige linjer vil jeg anbefale Lars Pedersens bøger "Matematik 112", "Fysik 112" og "Kemi 112". 

Når vi taler nyttige portaler, kommer vi ikke uden om Infomedia, som indeholder alle nyere avisartikler fra danske aviser. Du kan logge ind med dit Uni-login.

På Filmcentralen ( http://filmcentralen.dk/ ) kan du se forskellige kort- og dokumentarfilm, der f.eks. kan bruges til opgaver, og på Litteratursiden ( https://litteratursiden.dk/ ) kan du finde mange brugbare artikler til din danskopgave om værker, forfattere og temaer.

Rigtig god studiestart,

Maja, bibliotekar

 

 

Tags
Materialer