Kender du børnebaserne?

Er det ved at være lidt kedeligt bare at være hjemme? I så fald kan du jo kigge forbi dit digitale bibliotek.

Vi har langt flere digitale materialer end de fysiske som er på biblioteket - så vi har noget til de fleste. For at gøre det så let som muligt at låne de digitale materialer, er det en god ide, som det allerførste, at logge ind på Ballerup bibliotekernes hjemmeside med dit cpr. nr. og den pinkode du også bruger til at låne bøger på biblioteket.

Her er tre knapt så kendte baser hvor du kan finde børnefilm, -bøger, –lydbøger m.m.:

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er til dig der taler flere sprog end dansk:

I denne base finder du film, e-bøger og lydbøger til både voksne og børn på følgende sprog: Arabisk, Persisk, Tamil, Bosnisk, Serbisk, Kroatisk, Arabisk, Kinesisk, Kurdisk (Sorani og kurmancî), Polsk, Vietnamesisk, Tyrkisk, Urdu, Tigrinja, Afghansk (Dari), Rumænsk og Somali.

Da alle materialer ikke findes på alle sprog, er det en god ide at vælge ”For børn” og det ønskede sprog i din søgningen. Som vist på billedet ovenover.

Verdensbiblioteket er mindst lige så let at bruge som eReolen, og så har du ubegrænset adgang til alle materialer. Når du trykker på knappen ”Se online” på vores hjemmeside, skal du blot vælge Ballerup bibliotekerne, taste dit CPR nummer og biblioteks-pinkode.

Du kan læse mere om Verdensbiblioteket her: Taler du andre sprog end dansk?

Historiefaget

Historiefaget er god, hvis I mangler inspiration til hjemmeundervisning:

Historiefaget er et undervisningsforløb i danmarkshistorien for mellemtrin (3.-6. kl) og udskoling (7-10). Det er udviklet af Clio Online, som også har lavet undervisningsforløb til mange andre fag i grundskolen.

Basen dækker danmarkshistorien fra jægerstenalder til politik i dag og har sjove fakta og fine billeder.

Man logger ind på samme måde som i verdensbiblioteket med CPR og Pinkode.

Hvis du mangler inspiration til hjemmeundervisning i andre fag, har Clio sørget for fri adgang til alle deres undervisningsforløb, så længe Danmark er i Corona-dvale.

Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Mange af tjenestens dokumentar- og kortfilm er frit tilgængelige for alle, og en stor del af tjenestens andre film er forbundet til folkebibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben. De kan ses via login herigennem.

Her kan du f.eks. lære at snakke århusiansk med Zebraen Zøren i kortfilmen Ztriver, få et skud energi af Lukas i Lukas and the Apsies eller tag til en hæs Forårsfest med de mindste seere.

PS: Snuden er der også.