Sommerbogen

Inspiration fra børnenes sommerbog

Sommeren er nu officielt slut, og det er sommerbogen også.  444 børn i Ballerup kommune har deltaget i konkurrencen. Det er flot og det er vi på bibliotekerne meget glade for. Hvad har børnene så læst af bøger? Hvilke bøger har været bedst anmeldt?

Der er blevet læst meget bredt i både Ballerup, Måløv og Skovlunde, men der er dog nogle genrer, som er blevet læst mest. Topscorerne er sjove bøger og fantasy.

Wimpy Kid-serien om Greg Heffley, der selv ved, at han er født til storhed og berømmelse, men må henslæbe sit liv på en skolebænk, indtil resten af verden også får øje på hans talent.
Timmy Taber om grundlæggeren af detektivbureauet Taber a/s og bøgerne om de mærkelige superhelte Kaptajn Underhyler og Hundemand. Fælles for disse er, at det er sjove historier med masser af tegninger. Bøgerne er også specielle ved, at de er gode for både drenge og piger.

Harry Potter-bøgerne er blevet læst på alle tre biblioteker, men også A.S.P.E dæmonhuden, Percy Jackson om de græske guder, Børnevalgvinderen Vildheks og serien om Elverdronningens riddere er godt med på listen over de mest læste bøger.

Der er også bøger på listen som handler om piger og deres liv. Serien om den seje pige Mira som ikke er interesseret i en kæreste, selvom alle de andre piger er, bøger om at være veninder som K for Klara og Fire veninder er også med på listen.

Udover de nævnte bøger er der klassikere, billedbøger og masser af gode fodboldbøger blandt de mest læste bøger.

Under teksten, kan I se nogle af de forskellige titler. 

Materialer