Hjørnebjørne

Tegn en film, tegn en hjørnebjørne

En vildsvineunge er ude at gå en tur i skoven med sin far, en odder lærer at svømme med sin ven og en strandskade pige holder af striber frem for prikker.

I de 7 minutters lange hjørnebjørne film kan du sammen med blandt andet disse dyr, tage med dem ud i naturen.

 

Filmene er bygget op om et meget simpelt koncept.  Først ser du hvordan du tegner et dyr ved hjælp af firkanter, cirkler og trekanter. Bagefter bliver stregen levende og bevæger sig ud i naturens hverdag. Alle fire sæsoner kan streames på DR lige nu, lige her: Hjørnebjørne

 

Hvis du er en af dem, der synes det er sjovt selv at tegne dyrene, vil du sikkert også synes om at give stregerne liv og skabe din egen hjørnebjørne film. Det er faktisk ikke så svært med appen ”Flip a Clip”. ”FlipaClip” er et simpelt program til at lave tegneserier og stopmotion. Det er relativt let at navigere rundt i og kan de vigtigste ting du vil få brug for. Der er f.eks. forskellige former for penne og viskelæder. Du kan kopiere billeder og rykke rundt på elementer med lassoværktøjet. Hvis filmene for alvor tager form kan man også arbejde i lag.


Appen findes både til Android og IOS hvor der er en gratis version med de de vigtigste funktioner. Hvis man ønsker at importere billeder eller arbejde med mange lag m.m. skal det tilkøbes.


Du kan se en video med vejledning herunder.

Helle Hjørnebjørne 2

 

 

Herunder kan du se 2 små animationsfilm.

 

FlipaClip Mimi

FlipaClip Mile