Giv bøgerne en ekstra chance

Det er ikke alle bøger, der bliver lånt. Giv dem et hjem i 30 dage.

Vidste du, at det ikke er alle billedbøger på biblioteket der bliver lånt ud?

Nogle fantastiske bøger står på hylderne eller i krybberne og venter på at blive fundet. Det er både nye bøger og gamle bøger som mangler nogen der vil læse dem.

Der kan være mange forskellige grunde til at bøger ikke bliver fundet.

Det kan være at forsiden ikke er helt som den skal være.
Det kan være at den ser gammeldags ud eller måske endda kedelig.

Måske er du en af de lånere der ved hvad de går efter, og derfor ikke finder tilfældige bøger i krybberne.

Der er dog meget at opdage, ved at låne bøger man måske eller ikke havde tænkt sig at låne.
Prøv eksempelvis en af disse bøger:

To børn spiller Matador med en ræv, en slange og en elg i en skov. Matador kan være et langt spil, og de har da også været i gang i flere dage. I regn og blæst. Dyrene er lidt utålmodige og vil lave noget andet, men børnene mener, at de skal spille færdig. Pludselig lægger de mærke til, at der er et træ, der holder øje med dem og rykker tættere og tættere på. Træerne vil også være med til at spille, men børnene siger, at reglen er, at træer står stille. Træer spiller ikke. Efter en mærkelig stemning bryder elgen tavsheden og inviterer træerne med i deres fællesskab. Derefter leger de alle gemmeleg. 

En spætte er hos lægen, fordi den har ondt i hovedet af at hakke i træer. Lægen siger, at spætten må finde på noget andet at beskæftige sig med. Spætten møder sin ven, muldvarpen, der vil hjælpe spætten med at finde på noget nyt at lave. De går en lang tur og får sig en lang snak. Muldvarpen synes, at spætten skal begynde at grave huller ligesom den. Men efter et lille uheld, og endnu et besøg hos lægen, finder spætten en løsning på sit problem.

Bogen er en guide i kunsten at holde drage som kæledyr. Man lærer alt man bør vide i 10 forskellige lektioner, fx hvordan man vælger en drage, om man kan træne den op til at tænde gaskomfuret, og hvad drager skal have at spise (en prinsesse eller ridder til middag, og hvis man ikke har sådan én kan en lillebror gå an). Udover de 10 lektioner, er der et dragegalleri og et dragesupermarked, hvor man bl.a. kan få skælshampoo til skinnende skæl.

Rimet billedbog om Fru Stresse, som har alt for travlt - både på arbejdet og hjemme. På et tidspunkt går det galt, men heldigvis bliver Fru Stresse til Fru Strikke, som har fået en ny hobby, strikning. Hun lærer at slappe af med sin nye hobby og får dermed en tiltrængt pause i hverdagen.

Drengen, Anton, taber ansigt konstant, fx midt i morgenmaden eller på fodboldbanen. En dag taber Anton sit ansigt på gaden, og han samler det ikke op. Han går bare hjem, men han kommer til at savne sit ansigt og søger det med opslag på lygtepæle. En pige har fundet det, og bringer det til Anton, men det passer ikke helt. Pigen vil rigtig gerne hjælpe ham, og siger, at måske var det ikke hans sande ansigt. Da Anton hører det, forsvinder det tabte ansigt og et nyt og passende vokser ud.

Historien starter på forsiden, hvor hovedpersonen står i en dør og holder en finger op for munden. På første opslag står teksten "Ssh! Lyt, hvad er det for en lyd?", efterfølgende bliver man inviteret ind i hjemmet og der bliver sat ord på alle de lyde, man kan høre i et hjem en aftenstund, hvis man er stille. Fx lyden af vand der koger, imens låget på kasserollen rasler, katten der spiser sin mad eller den lyd bladren i en bog laver.

(Lektørudtalelser DBC)

Materialer