Gamer magasiner for børn

01.04.20
Børnebibliotekar Rie guider dig til magasiner om Fortnite, Minecraft og nye spil.

Der er nok ikke særlig mange der ved, at PressReader - en base, biblioteket giver dig adgang til - har en del danske magasiner til børn. Så hvis du ikke kan finde en bog, du har lyst til at læse, kan det være der er noget for dig her.
Fælles for børnemagasinerne er, at de er overskuelige med mange billeder og faktabokse og så er de skrevet i et sprog som er let at læse og forstå. 

De danske børnemagasiner er kun udkommet i et eksemplar og er af lidt ældre dato. Hvis du kan læse engelsk, findes der tilgengæld i PressReader en del børnemagasiner som udkommer løbende. For eksempel dette magasin:

110% Gaming
I dette magasin er det nyheder om en bred række af spil som rykker lige nu. For eksempel rummer april måneds udgave; ultimative Sims hemmeligheder,  Obbys vs Tycoons i Roblox, En hyldest til Minecraft og lidt Mario, Svampebob og Pikachu.

På dansk findes der nogle uafhængige guides til computerspil. Her er to udvalgte som, på trods af de er fra 2018, stadig kan bruges.

Fortnite
Denne Guide kortlægger Fortnites univers. Som de fleste andre guides handler det første rigtige kapitel om, hvordan man kommer i gang med spillet. Derefter beskrives en masse særlige områder ved spillet, med en masse nørdede detaljer og fif. I den allersidste del af guiden er der en liste over gode steder, du kan besøge på nettet, hvis du vil vide mere. De fleste links dur stadig selvom guiden er fra 2018.

Minecraft Bogen
”Minecraft bogen” er en uofficiel guide til Minecraft. Den er bygget op som de andre guides og gennemgår forskellige vigtige dele af Minecraft. Lige fra søvn og sult til crafting, våben og navigation.
Guiden giver også et fint indblik i, hvad Minecraft er, hvis du blot er nysgerrig.
Hvis du er vild med selve universet i Minecraft, kan ”Minecraft øen” af Max Brooks også varmt anbefales. Den kan både læses og høres på eReolen, via dette link.
 

Sådan får du adgang til magasinerne
For at få adgang til magasinerne kan du klikke på linket her: PressReader  og derefter på knappen ”Se online”. Du bliver nu bedt om at logge ind med dit cpr.nr og den pinkode du bruger på biblioteket.  Nu er du inde og kan bladre i alle de magasiner, du har lyst til.

For at finde magasiner på dansk, skal du klikke på Countries og vælge Denmark. Mange af børnemagasinerne hedder noget med ”junior”.

For at finde engelske børnemagasiner skal man blot vælge kategorien ”kids and teens” som på billedet her: