Faktabøger tæller med i Sommerbogen

27.06.22
Er du vild med sjove dyr, mystiske steder og vilde ekspeditioner?

Så bliver du nok glad for at vide, at faktabøger selvfølgelig også tæller med i Sommerbogen-konkurrencen?

Læs tre bøger til Sommerbogen, og du er med i lodtrækningen om at gå amok i Bog & Idé i Ballerup Centret på 3 min.
Læs mere om Sommerbogen her .
 
Tag nogle bøger med til din ferie, hvad enten du skal i sommerhus eller på campingplads.
Men skal du til udlandet, så læs ”Mystiske steder i verden: atlas for eventyrlystne: tag på ekspedition til det ukendte”. Her bliver du klogere på særlige og hemmelige steder fra 47 lande. Læs f.eks. om den forladte forlystelsespark i Vietnam kaldet ”Thuy Tien-vandpark”, som på trods af at den er i forfald og ret uhyggelig, tiltrækker mange besøgende.
Er du er bange for onde klovne, skal du nok blive væk.

Det kan også være, det slet ikke er vildt nok med forladte vandparker i Vietnam, flaskehuse i Canada eller dinosaurfodspor i Skotland.
Det kan være du skal på en rigtig vild rejse!
Det kræver forberedelse, og derfor skal du læse denne bog ”10 vilde ekspeditioner”. Bogen handler om berømte ekspeditioner, nogle af dem kender du måske, såsom månelandingen, men husk, ikke alle ekspeditioner ender lykkeligt!

Måske skal du på stranden og bade? Så skal du læse bogen ”Spækhuggere”. Mange er bange for hajer, og heldigvis er det meget få mennesker, der bliver angrebet af hajer.
Men er der også grund til at være bange for spækhuggere?
I denne bog kan du læse, at spækhuggere ikke angriber mennesker i naturen, ligesom hajer gør det. Faktisk kender vi til meget få tilfælde af spækhugger-angreb og de fleste af dem er begået af Spækhuggeren Tilikum, som boede og optrådte i en vandpark i USA. 
Hvis du vil vide mere om Tilikum og hvor mange mennesker han har dræbt, skal du læse ”Fanget i flodhestens gab - og andre vilde dyreangreb”.

Der er flere bøger i serien, og bøgerne beskriver både angreb, der er sket ude i naturen, og også historier hvor folk har prøvet at holde vilde dyr som kæledyr.
Hvis du f.eks. nogensinde har tænkt, det kunne være fedt at have en flodhest som kæledyr, så læs denne bog!

 

Tags
Materialer