Børn laver bibliotek

12.05.22
Hvordan ser et drømmebibliotek ud?

Ude i Skovlunde går børnebibliotekarerne rundt og forsøger at hive tanker og ideer ud af hovederne og hænderne på børn. Tankerne og ideerne skal bruges til at ny-indrette børnebiblioteket i kulturhuset med afsæt i hvordan børn oplever og ønsker sig, der skal være. Det er en virkelig skæg og lærerig og levende rejse.
 
Vi har talt med og kigget på stort set alle aldersgrupper; daginstitutioner, skoler, familier, de unge og også de andre daglige brugere. I tirsdags havde vi inviteret til børneborgermøde og der fik vi igen bekræftet at børn er mageløse. Der blev tegnet og talt og spist en masse pasta og ikke mindst fundet på ideer til hvordan børnebiblioteket i Skovlunde Kulturhus skal se ud,

Det næste vi skal i gang med er så at samle tankerne og gøre dem til noget, der kan realiseres i den fysiske virkelighed. Det bliver også skægt (og ganske givet ligeså lærerigt for os!) Hvordan kan man fx lave en bogorm, en fodboldlæsehule, en biblioteksby, en læsehest… og hvordan kan man lave et bibliotek UDEN en stor rutsjebane???

I de næste par uger har vi skærme stående med inspirationsbilleder, billeder fra andre biblioteker, forslag til læsekroge og meget mere. I må meget gerne skrive og tegne på billederne og give udtryk for hvad I kan lide, og hvad I ikke bryder jer om.

Torsdagskrea vil det næste stykke tid også handle om børnebiblioteket, så kom og giv jeres mening til kende.

Følg med på Facebook og instagram for flere opdateringer om vores projekt.