Bøger om de bedste

Billedbøger med historier om børnenes hyggeligste voksne – nemlig deres bedsteforældre.

Bedsteforældre er ofte de hyggeligste superhelte i børnenes hverdagsliv. Her har vi samlet titler på finurlige billedbøger, hvor bedsteforældrene har en særlig rolle i fortællingen. 
God fornøjelse!

Mormor ved havet af Moa Graaf

Bogen er skønt illustreret. Vi følger en pige og hendes mormor en dag ved havet. 

En rørende fortælling om Theos og bedstefars yndlingsting.

Bedstemor Fugl er en skøn fortælling om Louies sommerferie hos bedstemor. Louie er i starten ikke helt fan af idéen om at tilbringe sommeren på en ø sammen med sin bedstemor, som laver suppe af tang og har sine tænder liggende i et glas. Men det viser sig, at han har en ret suveræn bedstemor. Bedstemor redder Louie, og sammen redder de en fugl. Af samme forfatter, som skrev Stormhvalen.

Bogens ”bedstemor” er Fru Grævling. Grævling kender vejen op ad bjerget til et smukt sted. Den viden giver hun fra sig til den yngre generation, katten Felix. En smuk fortælling om livsvisdom og gode menneskelige værdier.

Oskars dejlige bedstemor skal flytte på plejehjem. En hverdagsfortælling fra barnets perspektiv om den forandring der sker, når ens bedsteforælder flytter på plejehjem.

Med bedstefars grønne undervandsbåd kommer fire børn med på et underfundigt eventyr, og selvfølgelig er der drysset musik ud over siderne. Hvorfor ”selvfølgelig”? – tjek hvem der har skrevet bogen.