4000 bøger til Ballerups børn

24.05.22
Lækre, sjove, skøre og forunderlige billedbøger

Vi fik lov at være med, da børnehuset Globen i Magleparken mandag den 23. maj fik den første store sending af lækre, sjove, skøre og forunderlige billedbøger til glæde for både børn og pædagoger.

Børnene tog imod bøgerne med flag og sang. Der blev læst historier op, og bøgerne blev undersøgt, snakket om, pillet ved, leget med, læst op af og næsten svømmet i. 

Alle børn i Ballerup skal møde den gode historie, og mandag åbnede børnebibliotekarerne Lotte og Hanne de første bogkasser sammen med børnene fra børnehuset Globen.

BogGLAD gør børnene glade

Baggrunden for den festlige dag i Globen er, at Ballerup Bibliotekerne i samarbejde med forvaltningen har søgt BOGGLAD-puljen under Slots- og Kulturstyrelsen og modtaget en halv million kroner til at indkøbe og forære børnebøger til Ballerups 25 børnehuse samt dagplejens legestuer.
I alt bliver der uddelt knap 4000 bøger til byens børn.

Formålet med BOGglad-puljen er at understøtte og stimulere børns adgang og lyst til litteratur, og dét arbejder Ballerup Bibliotekerne kontinuerligt med.
Alle børnehusene har kontakt til deres personlige bibliotekar, der i samarbejde med pædagogerne bringer den nye bogsamling i spil sammen med børnene.