1+1+2=? - hjælp dit barn til en bedre skolegang.

På bibliotekerne gør vi meget ud af at stimulere børns sprogforståelse. Det gør vi gennem højtlæsning, samlæsning, rim og remser og meget mere.

Sprogforståelsen kan hjælpe børn til en bedre skoleoplevelse, for det er lettere at lære at læse, når man er bekendt med bogstaverne. På samme måde er det meget vigtigt, at børn præsenteres for tal.

Pernille Sunde vandt i juni Ph.d. Cup. Hendes forskning er bl.a. fokuseret på hvordan folkeskolebørns talforståelse i starten af 1. klasse påvirker deres evne til at forstå mere kompliceret matematik i 4. klasse. Næsten alle børn kan blive bedre til matematik, hvis de lærer at forstå tal fra 3-5 års alderen. På DR giver hun forældre følgende gode råd til at stimulere børns talforståelse:

- Lav sanglege med barnet - for eksempel 'én elefant kom marcherende'.

- Få tal og mængder arbejdet ind i det daglige sprog, ’Hvor mange hjul har cyklen?’ og ’Se sofaen med puder, der er fire’.

- Lad barnet hjælpe med daglige gøremål, hvor det træner sin talforståelse. Når I dækker bord, kan du for eksempel sige ’hvor mange tallerkner skal vi bruge? Hvad hvis farmor og farfar kommer?'

- Spil brætspil og lignende, hvor man skal slå terninger, flytte et antal felter og generelt bruge tal.

- Lave perlekæder og perleplader - det hjælper til at opdage forskellige mønstre.


På biblioteket har vi bøger der understøtter indlæringen af tal. Nogle af disse er listet herunder.

Materialer