Tech Tema: Kodning i litteraturen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.10.18
Ballerup Bibliotekerne sætter med temaet ”Viden skaber os - kodning” fokus på kodningen, som er bagvedliggende de digitale services, der præger vores hverdag. Kodning som tema har også gjort sit indtog i litteraturen. Vi har fundet et par værker, hvor kodningen er central i fortællingen.

ROMANEN
”Effekten af Susan” af Peter Høeg

Susan er en dygtig videnskabskvinde, hun er 43 år, og hun finder ro i sit fag, fordi naturlovene i hendes verden er en garanti for orden og regelmæssighed.
Samtidig har Susan en helt særlig evne, da hun fremkalder oprigtighed hos folk. Når Susan kommer ind i et rum, går der ikke lang tid, før folk begynder at betro sig til hende. Den evne har politiet flere gange gjort brug af til særligt svære afhøringer, og det bringer både Susan og hendes families liv i fare.
Peter Høeg skriver suverænt godt. Han skriver intelligent, originalt og fantastisk fantasifuldt.

BIOGRAFIEN
”Alan Turing – The Enigma” af Andrew Hodges 

Biografien tager os gennem tilblivelsen af maskinen, der skulle blive en af historiens mest avancerede kodebrydere og føre til svære dilemmaer. Hvad gør man, når man har brudt koden, og kan rede en mindre flåde fra udslettelse, men derved afslører, at man har indsigt i fjendens træk, og derfor forpasser muligheden for at afslutte krigen og rede endnu flere menneskeliv? Og hvilke personlige ofre er man villig til at bringe i processen?

FAGBOGEN
”Sådan koder du: lær computerprogrammering trin for trin. De voksnes guide: vejledning, så du kan hjælpe - til forældre og lærere”
af Max Wainewright
At kunne kode er en vigtig kundskab i vores moderne samfund, og derfor prioriteres det også højt, at børn lærer at kode. Vil du hjælpe dit barn med at lære at kode? Så skulle du tage at låne denne bog, der præsenterer ekstra baggrundsinformation og begrebsforklaringer til alle de dele af kodning som gennemgås i børnebogen "Sådan koder du".

Materialer