Sommerdrinks, smoothies og hjemmelavet is

Solen er endelig fremme og parasollen findes frem. Biblioteket køler dig af med læskende drikke og hjemmelavet is.

Åh suk skønne sommertid!
Sommer i kalenderen, i luften, i skoven, ved stranden og i sindet. Smil, latter  og et sommerliv der nydes på terrassen og i det grønne.  Hvor er det skønt! Skoven er tæt og grøn og der er fyldt med blomsterflor og skønne blomsterdufte alle vegne. Menuerne er lette og grillduftene breder sig fra haverne ved spisetid. Ok, det er ikke helt sommer endnu, men lad os endelig tage glæderne på forskud, for varmen er her!

Svalende drinks
Når temperaturen stiger, findes parasollerne frem og der laves hurtige drinks på terrassen. Hvad med en Mojito lavet med friske mynteblade? Hvad med kold læskende hjemmelavet rabarbersaft, måske piftet op med lidt bobler? Koldskålen står forrest i supermarkedernes kølediske, men kan jo også sagtens laves selv af kærnemælk, æggeblommer og vanilje. Danskernes nationaldrik når solen rammer.

Hjemmelavet is der køler og forsøder
Har du en ismaskine, er du en heldig kartoffel, for så kan du nemlig på ingen tid trylle den lækreste is. Cremet lækker is der svaler og forsøder tilværelsen. Har du ingen ismaskine, kan fryseren sagtens hjælpe dig på vej. Så skal du bare have lidt større tålmodighed.
Måske du også er vild med den italienske stracciatella is? Vi er og denne is kan fint matche de italienske ismestres versioner. Isen er lavet af kondenseret mælk, som du kan købe i de fleste supermarkeder og discountbutikker.
Isen bliver cremet og lækker og du kan slippe helt udenom æggeblommerne. Pep gerne isen op med grofthakket chokolade, marcipan, eller stykker af frisk frugt. Tilsæt de lækkerier du synes allerbedst om. Verdens bedste is!

Opskrift på hjemmelavet stracciatellais lavet af kondenseret mælk:

1,5 dl. mælk (gerne skummetmælk)
3 dl. fløde
2 tsk vaniljesukker
½ dåse kondenseret mælk
150 gram grofthakket chokolade
Tilbehør: friske hindbær eller jordbær

Sådan gør du:

  • Pisk fløden til letpisket flødeskum
  • Bland vaniljesukker i flødeskummet og tilsæt mælk og kondenseret mælk. Pisk let.
  • Tilsæt grofthakket chokolade.
  • Frys isen til du ikke kan vente længere :-)

Kan du ikke få nok af is, smoothies og lækre drinks, kan du finde meget mere inspiration på biblioteket. Vi har bøger på stribe, du kan bladre dig begejstret i hjemme på terrassen, i liggestolen eller i hængekøjen. Du ser lille udpluk her nedenfor.  Mange af bøgerne er hjemme og venter kun på dig.

God sommer til dig fra biblioteket!

Materialer