Skal du se ”Liberty” på søndag?

Fem ting du skal vide om Jakob Ejersbo og ”Liberty”

På søndag kan de danske TV-serieentusiaster tænde for den helt nye, stort anlagte TV-serie ”Liberty” fra DR. Serien er i fem dele og har danske stjerner som Sofie Gråbøl og Connie Nielsen på rollelisten. Du kan se traileren her: https://www.dr.dk/tv/se/liberty-tv/liberty/liberty-trailer

TV-serien er baseret på romanen af samme navn af Jakob Ejersbo, og i den anledning bringer vi her fem fakta om Jakob Ejersbo, du skal læse, inden du sætter dig foran fjernsynet på søndag. 

1: Hvis du synes, navnet Jakob Ejersbo lyder bekendt, er det sikkert fordi, han bragede igennem med romanen ”Nordkraft” i 2002. Filmen blev  med stor succes filmatiseret i 2005 med Thure Lindhardt i rollen som junkien Steso. Romanen er med tiden blevet en dansk nyklassiker.

2: Jakob Ejersbo boede selv i Tanzania med sin familie i store dele af sin barndom, inden de senere flyttede til Nordjylland. 

3: Romanen ”Liberty” er tredje del af den såkaldte Afrika-trilogi, der også tæller ”Eksil” og ”Revolution” (og som kan lånes her på biblioteket).

4: Afrika-trilogien udkom i 2009 efter forfatterens død. Jakob Ejersbo døde af kræft året før - kun 40 år gammel. 

5: Jakob Ejersbo modtog posthumt DR Romanprisen i 2010 for ”Liberty”.

Kilde: forfatterweb.dk/oversigt/zejersboja00

Kort om serien:

Serien udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980'erne, hvor den danske familien Knudsen er udstationeret. Her følger vi de udstationerede familiers liv med alle de muligheder og vanskeligheder, livet i Tanzania medfører.

Tags
Materialer