Cavling-prisen 2017

05.01.18
Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen modtager prisen for deres dokumentariske bog ’Bullshit - fortællingen om en familie’ om Danmarks første rockerkrig

Kulegravende journalistik. Dybdeborende. Udforskende. Analyserende. Hårdt benarbejde.
Dagligt knokler journalister på stribe for at bringe viden til os i bøger eller artikler. De afdækker, videreformidler og gør os alle klogere. Heldigt, at det journalistiske håndværk stadig eksisterer, også selvom de trykte aviser kan være under pres. Vi elsker, når der bliver taget dybe spadestik i sager, der trænger til afdækning og som kan gribe os om hjertet eller ryste os i vores grundvold.

Journalisters arbejde anerkendes med Cavling-prisen
Hvert år uddeles Cavlingprisen til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år. Prisen blev indstiftet 18. december 1944 til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933), der i sit eget virke bl.a. var kendt for at vække røre med skildringer fra fattigkvarterer.
Blandt de nominerede til årets Cavling-pris ser vi hvert år journalister der på forskellig og imponerende vis har afdækket og fortalt vigtige historier. 

Nominerede til Cavling-prisen 2017:

Sebastian Abrahamsen og Mathias Koch Stræde, Information nomineres for serien ‘Forført’, der er en fascinerende fortælling om et sårbart menneskes hæmningsløse jagt på kærligheden i internettets globale verden.

Morten Svith fra Århus Stiftstidende nomineres for sin grundige og vedholdende afsløring af "Skandalechefen" - en sag om bestikkelse, chikane og nepotisme i afdelingen for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen nomineres for deres gedigne graverarbejde i bogen ‘Bullshit’, der nøgternt beskriver 80’ernes rå rockerkrig og giver et højaktuelt billede af unge menneskers søgen efter fællesskab.

Line Gertsen, Laura Marie Sørensen, Maiken Steen Frederiksen, Astrid Fischer, Mathias Friis, Niels Jacob Schøtt og Thomas Overgaard, DR samt Jonas Deiborg og Christian Stemann fra P4 København nomineres for deres insisterende dækning af ‘Meningitissagen’ om tre teenagedrenges dødsfald, der efter alt at dømme kunne være undgået, og myndighedernes forsøg på at dække over egne fejl.

Alle nominerede fortjener skulderklap men det gør alle ikke-nominerede journalister, der dagligt arbejder i felten, bestemt også. Har du lyst til at læse mere om Cavling-prisen, læse værker af Henrik Cavling, så kig med på listen nedenfor hvor du bl.a. også finder udgivelser fra tidligere prisvindere.

Oplæg efter Randers Bibliotek.

Tags
Materialer
Reservér
  • Bog

Højt at flyve : Peter Brixtoftes utrolige rejse fra stjernepolitiker til straffefange

Af Morten Pihl (2009)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Nakkeskuddet og andre historier om at beskrive virkeligheden

Af Peter Øvig Knudsen (2014)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Skjulte penge : magt, partistøtte og lobbyisme i dansk politik

Af Carl Emil Arnfred, Chris Kjær Jessen (2016)
Læs mere
Puk Damsgård Andersen: Ser du månen, Daniel : 13 måneder som gidsel hos Islamisk Stat
Reservér
  • Bog

Ser du månen, Daniel : 13 måneder som gidsel hos Islamisk Stat

Af Puk Damsgård Andersen (2015)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Journalisten : en biografi om Henrik Cavling

Af Sven Ove Gade (2009)
Læs mere
Lån online
  • Ebog

Der er dage - : en prismodtager i udvalg

Af Poul Høi (2008)
Læs mere
Lån online
  • Ebog

Journalistliv : biografi

Af Henrik Cavling (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Bullshit : fortællingen om en familie

Af Camilla Stockmann, Janus Køster-Rasmussen (2017)
Læs mere