Billede af familie med ipad

Pixeline og andre læringsspil til børn

Den lærerige pige lever videre på mobilen

For mange ældre børn og voksne er læringsspil på computeren nærmest synonymt med navnet Pixeline. Den lyshårede pige har lært fra sig siden 1994 og har dækket fag som dansk, engelsk, matematik, naturfag, geografi, førstehjælp og meget mere.

Indtil for nyligt var Pixeline-spillene nogle af de sidste PC-spil, vi har haft på hylderne her på Ballerup Bibliotekerne. Men eftersom CD-rommen er et efterhånden uddødt medie og mange af spillene var lavet til Windows XP eller ældre, besluttede vi os for at fjerne dem helt.

Dette betyder dog ikke, at hun og hendes venner er færdige med at hjælpe! For som tablets og smartphones har vundet frem, har læringsspillene rykket sig over på dette ”nye” medie. Og der er mange at vælge imellem. 

Pixeline selv har spil, der fokuserer på matematik, alfabetet og engelsk, og Jungledyret Hugo og Magnus & Myggen er også på banen med deres egne læringsspil.

Selvom nogle apps er gratis, er der naturligvis nogle af dem, der kræver lidt betaling – enten i form af køb af app’en fra start af, eller ved muligheden for at opgradere spillet inde i den gratis version.

Det er selvfølgelig muligt at finde gode apps til Android-telefoner, men vi har herunder valgt at fokusere på apps til iPhone og iPad, da der er lidt mere kvalitetskontrol på denne platform.

Vi modtager med kyshånd forslag fra jer til gode apps – også til Android - og vil opdatere listen efterhånden som forslag skulle komme ind.

Send jeres forslag til Mikael på mif3@balk.dk

- Pixeline Skolebøger - Dansk

- Pixeline Skolebøger - Matematik

- Pixeline Skolebøger - Engelsk

- Hugos Eventyr

- Magnus & Myggen - Rene hænder

- Doktor Universe - Lær om sundhed

- Matemaslik