Billede af spilforside

Forældreguide: Star Wars; Jedi - Fallen Order (PS4, Xbox One)

Et barskt kapitel i Star Wars-universets historie

Aldersgrænse: 16 år

Jedi – Fallen Order er et actionspil, hvor man styrer en ung Jedi, der lige har overlevet udslettelsen af næsten hele Jedi-ordenen i slutningen af Star Wars: Episode 3. Man skal nu løbe, springe og kæmpe sig igennem imperiets tropper for at genoprette Jedi-ordenen.

Spillet er temmelig voldeligt, da man hugger sig igennem soldater, monstrøse væsener og robotter, men til trods for at lyssværd kan skære igennem (næsten) alt, er der ikke blod og afhuggede lemmer over det hele. Mennesker beholder alle kropsdele, selvom dyr og robotter dog kan hugges i bidder – igen, uden blod.

Der er en mørk og undertrykkende stemning i spillet, der måske kan virke skræmmende for de mindste, men hvis de er fans af Star Wars generelt, vil det nok ikke virke så slemt for dem. 

Spillet kan dog være temmelig svært. Nogle har draget paralleller til spil som Dark Souls, hvor mottoet er ”prepare to die” (”gør dig klar til at dø”). Man kan justere sværhedsgraden i spillet, men det kan stadig være for meget for de mindre børn.

Aldersgrænsen på 16 år er måske lidt i overkanten, men er baseret primært på de relativt voldelige kampe i spillet. Hvis børnene kan tåle at se Star Wars filmene – også i deres mørkere øjeblikke - så skulle der ikke være de store problemer.

Lignende spil: Star Wars; The Force Unleashed, Dark Souls
 

Materialer