Billede af spilfigurer

Forældreguide: Mere gaming og læring

Vi fortsætter fra sidste gang og kommer med nye forslag til spil og læring

Danmark lukker stille og roligt op. De mindre klasser er tilbage i skolen, men det skal da ikke forhindre os i at fortsætte hvor vi slap i sidste omgang og komme med nye forslag til spil, der kan bruges som supplement til undervisning – enten derhjemme eller i skolen.

Sidste gang kom vi med forslag til spil, der kunne supplere historie, matematik og/eller programmering. I denne omgang fokuserer vi på nogle spil, der kan hjælpe til i engelsk og billedkunst.

 

Engelsk/hurtigskrivning:
De fleste større spil, der udkommer er som standard på engelsk. Derfor kan man argumentere for, at jo mere historie og dialog der er, jo bedre kan det bruges til at udvide barnets ordforråd. Der er dog nogle spil der, udover at styrke ordforrådet, også kan hjælpe med stavning og hurtigskrivning på et tastatur. Her kommer et par forslag til spil, der kan downloades fra forskellige online-butikker til PC.

Epistory - Typing Chronicles: Dette spil fra 2016 fortæller en smuk historie om en verden, bygget af origami-papir, der er ved at blive overvældet af et insektagtigt mørke. Man styrer en pige, der rider rundt på en kæmpe ræv, og bekæmper fjender og løser gåder ved at skrive de ord, der dukker op over dem. Det handler om at være hurtig, når fjenderne kommer nærmere, men hvis man taber en kamp har man heldigvis hurtigt muligheden for at prøve igen. Sværhedsgraden i spillet kan justeres, så ordene er mere eller mindre komplicerede. Efterfølgeren til spillet er under udvikling, og kan allerede købes, men det er langt fra færdigt.

The Typing Of The Dead: Overkill: Dette spil har lidt en sjov historik. Det er faktisk oprindeligt et spil, man kunne finde i de fleste spillehaller. Man blev taget igennem en blodig b-film-agtig zombiehistorie, hvor man med en lyspistol skulle sigte på skærmen og skyde zombierne og andre monstre før de kom for tæt på. Mange år senere fik en gruppe udviklere den smarte idé, at erstatte lyspistolen med et tastatur, og det førte til Typing Of The Dead. Selvom det lyder som en vanvittig idé, fungerer det faktisk utroligt godt, og er en rigtigt god øvelse i hurtigskrivning.

 

Billedkunst/kreativitet:
Udvalget af spil, der kan stimulere barnets kreative evner er enormt, og i mange tilfælde – som fx i Minecraft – er det kreativiteten, der driver spilleren, og ikke nødvendigvis at bekæmpe monstre. Det er bare et ekstra lag til spillet. Her kommer blot et lille udpluk af spil, der kan få den kreative hjernehalvdel i omdrejninger.

Minecraft: Lad os få den åbenlyse af vejen med det samme. Chancen er god for at jeres barn allerede spiller Minecraft med vennerne, men det kunne måske være en god idé at prøve at sætte jer og spille spillet sammen med dem også. Hvis I ikke allerede har stiftet bekendtskab med spillet kan det bedst beskrives som LEGO på computeren. Alle byggeblokke i spillet optager en firkant af samme størrelse, hvilket gør, at man skal tænke kreativt, for at få sine kreationer til at se detaljerede ud. Der er tonsvis af eksempler på nettet på utroligt avancerede konstruktioner folk har lavet såsom: Dødsstjernen fra Star Wars i fuld størrelse, Danmark i fuld størrelse, Minas Tirith fra Ringenes Herre filmene – igen i fuld størrelse. Spillet er forholdsvist let at gå i gang med – især med et barn som guide – så prøv at give det et skud. Spillet kan købes til nærmest alle konsoller, tablets og computere.

Super Mario Maker 1 & 2: Mario er en af, hvis ikke den allermest kendte spilfigur i verden. Nintendo udgav for nogle år siden spillende Super Mario Maker og dens efterfølger, hvor man som spiller har mulighed for at bygge sine egne Mario baner, og dele dem med resten af verden. Man kan bygge med alt fra de helt første Mario spil fra 1980’erne og frem til for få år siden. Der er utroligt mange muligheder for at være kreativ i dette spil. Desværre findes spillet kun til Nintendo-konsoller (WiiU, Switch, 3DS).

Little Big Planet 1 – 3: Hvis man i stedet ejer en Playstation kan Little Big Planet meget af det samme som Super Mario Maker, men med Sony’s egen karakter Sackboy. Det er muligt at spille Little Big Planet på PC via Sony’s streamingtjeneste ”Playstation Now”. Det kræver dog, at man har en Playstation-controller koblet til sin PC (bedst med en PS4 controller)