Billede af biohazard symbolet

Forældreguide: Gaming i Coronaens tid

Har du gamet med dit barn i dag?

Danmark har nu været været lukket ned i et par uger, og ungerne har haft masser af undskyldninger for at sidde foran skærmen. Men måske kunne dette også være en god mulighed for at få noget fælles skærmtid ind, så I forældre kan blive lidt klogere på, hvad jeres børn interesserer sig for.

Måske spiller de Fortnite, Call of Duty, Fifa, Animal Crossing eller noget helt andet. Måske er du vant til ikke at blande dig, fordi du tror, at dit barn vil se dig som den ”dumme forælder”, der ikke forstår spil. Prøv alligevel at spørge, om de ikke vil lære dig at spille spillet. Oddsene er faktisk gode for, at de synes det er fedt at prøve at være læreren, og at du interesserer dig for deres hobby.

Og hvis de bliver utålmodige med dig, kan du jo altid minde dem om, at du havde tålmodigheden til at lære dem ikke at lave i bukserne ;)

Ud over de spil, som dit barn spiller i forvejen, er her også en lille liste med forslag til spil, som I kan være sammen om som familie:

Rocket League – Fodbold og racerbiler i en skøn pærevælling. Op til fire spillere 
(PS4, Xbox One, Switch, PC)

Overcooked & Overcooked 2 – Samarbejd om at lave skøre retter i et endnu skørere køkken. Op til fire spillere (PS4, Xbox One, Switch, PC)

Keep Talking and Nobody Explodes – Én spiller kan se bomben, de andre kan se hvordan den skal desarmeres. Kan I sammen løse gåderne og undgå at eksplodere? Mindst to spillere. (PS4, Xbox One, Switch, PC, Virtual Reality)

Diverse kampspil – Tekken 7, Soulcalibur 6, Super Smash Brothers (Kun Switch). Alle disse er ikke blodige, men indeholder naturligvis vold. Selvom man ikke har prøvet kampspil før, kan man stadig komme langt med det, der hedder ”button mashing” (tryk på alt og håb på det bedste). Som regel kun to spillere ad gangen. (PS4, Xbox One, Switch, PC)

Normalt ville I naturligvis kunne låne nogle af disse spil på biblioteket, men da vi lever i den skønne digitale tidsalder, kan de heldigvis købes og downloades fra nettet.

Som en afsluttende bemærkning har vi også en lille opfordring til de familier, hvor børnene har en ”gamercomputer” eller en Playstation 3 (Ja, 3 ikke 4). 

Der findes et forskningsprojekt, der hedder Folding@home, hvor man ved at lade et program køre i baggrunden, hjælper med at simulere proteinfoldninger, som kan give forskere en masse indsigt i hvordan forskellige sygdomme - blandt andet Covid-19 - opfører sig, og evt. kan behandles.

Allerede nu er der så mange brugere verden over, at de har en samlet processorkraft som de kraftigste supercomputere, men jo flere desto bedre! Vi opfordrer til også at bidrage med lidt af jeres computerkraft. 

Gå ind på denne side og læs mere: https://foldingathome.org/