Billede af spilforside

Forældreguide: Do Not Feed The Monkeys(Switch)

Du er Big Brother!

Aldersgrænse: 16 år

I Do Not Feed The Monkeys får du som spiller muligheden for at kigge ind i andre menneskers liv via forskellige kameraer og hacking. Men du får i starten en streng ordre: ”Do Not Feed The Monkeys!”

Så på overfladen er din opgave, blot at observere forskellige menneskers liv (og død) uden at interagere. Men selvfølgelig får man lyst til at interagere – om ikke andet for at kunne tjene penge til mad, husleje osv. gennem afpresning eller lignende.

Selvom spillet er i en tegneserieagtig, pixelleret grafisk stil, vil man blive stillet over for en masse etiske overvejelser i løbet af spillet, og nogle temaer er ikke for børn. Man har mulighed for at afsløre en pædofil, man kan spore ulovlige billeder af en berømthed til en hjemmeside, hvor der er andre billeder med fuldt nøgne personer (igen, i pixelleret grafik), man kan overvære et røveri og meget mere.

Volden spillet er ikke overdrevet, men man kan overvære en person blive skudt, med pixelleret blod synligt.

Sprogbruget er relativt groft, med en del bandeord. Der er ikke direkte sex i spillet, men som nævnt ovenfor er der fuldt ud nøgne karakterer med på visse hjemmesider.

Aldersgrænsen på 16 år er ok. Der er ikke meget i spillet, som børn ikke allerede udsættes for ved brug af sociale medier og internettet generelt - hvilket også gør spillet interessant som et udgangspunkt for en diskussion om dit barns færden på nettet.

Lignende spil: Her Story, Papers Please, Watch Dogs; Legion

Materialer