Billede af spilforside

Forældreguide: Disgaea 6 – Defiance Of Destiny(Switch)

Fjollet, taktisk og virkeligt animé

Aldersgrænse: 12 år

Disgaea 6 – Defiance Of Destiny er et taktisk JRPG (Japanese Role Playing Game), hvor man styrer zombien Zed, der sammen med sin zombie-mops Cerberus og en række andre karakterer, planlægger at dræbe ”The God Of Destruction”.

Når man ikke løber rundt og snakker med forskellige karakterer, skal man deltage i meget farverige kampe, hvor man på skift flytter sine karakterer rundt, og bruger en lang række våben eller magiske evner til at nedkæmpe fjenden. Hele denne del af spillet kan faktisk automatiseres, hvis man ikke synes, at man har lyst til selv at styre kampene.

Til trods for de mange kampe, og det faktum at man møder monstre og dæmoner, er spillet ikke mere voldeligt end en Tom & Jerry-tegnefilm. Der er ikke noget blod med – udover enkelte scener, hvor der er blod på nogle karakterer allerede. Der er intet i løbet af kampe.

Spillet er MEGET animé i sin grafiske stil! Det vil blandt andet sige, at de fleste kvindelige karakterer har absurd store bryster, der hopper op og ned som en badebold ved den mindste bevægelse, og de er samtidigt meget letpåklædte. En af karaktererne, man får med på sit hold – Prinsesse Melodia – er så tæt på at have bare bryster, at store mængder gaffa-tape MÅ være involveret.

Til trods for portrætteringen af kvinder i spillet, er der intet direkte seksuelt indhold med.

Sprogbruget er groft på et nærmest barnagtigt niveau – det vil sige, der bandes meget i dialoger, mere for at være sej end noget andet. Ord som shit og asshole bruges ofte.

Der er ingen stoffer med i spillet, men alkohol spiller en rolle i en mission, hvor man har til opgave at drikke en senator fuld i en form for spiritus.

Aldersgrænsen på 12 år er fin til trods for de ovenfor beskrevne overvejelser. Hvis dit barn kan tåle at se animé, som fx Dragonball Z, er der ikke noget at være bekymret for. 

Lignende spil: Tidligere spil i serien, XCOM-serien, Final Fantasy Tactics

Materialer