Fra facebook til børnesoldater og umulig kærlighed - Ny sæson i dokumentarfilmklubben

Ny sæson starter i dokumentarfilmklubben i Måløv

Nu er sommeren (desværre) slut, og dagligdagens trummerum er over os… Men fortvivl ej! I Kulturhus Måløv kan du få en pause fra det hele, når vi hver onsdag kl 10-11.30 viser en spændende dokumentarfilm, mens du nyder en kop kaffe og en småkage.

Første gang efter ferien er onsdag d. 22. august, hvor vi viser dokumentaren "Facebookistan."

Se en oversigt over efterårets film her:

29.08.18 - "Med døden til følge"

For første gang i Danmarkshistorien har det danske retsvæsen givet lov til at en hel retssag bliver filmet. »Med døden til følge« tager os om bag de sensationelle overskrifter og inddrager os i de komplekse overvejelser om beviser og straf, som dommere dagligt håndterer på danskernes vegne.

05.09.18 - "69"

Filmen følger på tætteste hold Mads, en nøgleperson i det autonome miljø omkring Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København

12.09.18 - "Digter"

Filmen er en personlig skildring af ti yngre digtere, der har været med til at præge 1990'ernes danske lyrik.

19.09.18 - "Børnesoldatens nye job"

Dokumentarfilmen undersøger, hvordan kommercialisering af krige gør det samme ved krigsindustrien som markedskræfter og globalisering har gjort ved de fleste andre industrier: flyttet arbejdskraften til steder, hvor den er billigst. 

03.10.18 - "De sårede"

Mark på 27 og Martin på 23 har begge fået deres ben sprængt af under deres udsendelse som soldater i Afghanistan. Filmen følger de to igennem deres fysiske og psykiske udfordringer i deres nye hverdag, hvor manglen på action og det tidligere tætte soldaterkammeratskab er mærkbar.

17.10.18 - "Den bevægede jord"

En prisvindende film om nogle af verens bedst kendte astronomer som Galilei og Kopernikus, der måtte stå meget igennem pga. deres kontroversille forskning.

24.10.18 - "Barn af umulig kærlighed"

Marias forældre blev skilt, da Maria var en lille baby. Hun voksede op hos sin mor Ruth, som er Jehovas Vidne, og havde meget sporadisk kontakt med sin libanesiske far Mohammed. Maria påbegynder derfor en rejse for at finde de manglende brikker i sit liv og komme tættere på sin far.

31.10.18 - "En god død"

”En god død” konfronterer os med et af de største tabuer i vores samfund: Døden. Filmen følger skarpt på tre kvinders sidste tid på et hospice, sidste stop før døden.

07.11.18 - "Et forbandet år"

Tre teenagere mellem 15 og 18 år har det til fælles, at deres mor eller far er kræftsyg eller død af kræft. Det er unge mennesker, der er fulde af livskraft. De er i færd med at løsrive sig fra deres forældre, samtidig med at de ved, at de måske snart vil miste dem for altid. 

14.11.18 - "Mon de kommer om natten"

Rokhsar på 14 bor sammen med sin mor, far og fem søskende i en lille jysk provinsby. Hun går i 7. klasse, og i sin fritid spiller hun på det lokale fodboldhold. For år tilbage flygtede Rokhsar og hendes familie fra Afghanistan, og efter seks måneder på flugt havnede de i Danmark og søgte asyl. Men udlændingestyrelsen tror ikke på, at de er personligt forfulgte af Taliban i Afghanistan, og familien har gentagne gange fået afslag på asyl. Familien venter nu på den endelige afgørelse.

21.11.18 - "Christas mareridt"

Over internettet køber Christa Møllgaard-Hansen seks kjoler hos en pakistansk skrædder til sin butik på Lolland. Der går ikke længe, før hendes navn optræder på en liste hos CIA som mistænkt for at støtte terrorisme. Banken har standset betalingen, og Christas kamp for at få sit navn af listen begynder.