Fabian Vennekilde og Ditte Poulsen

19.09.19
Mindre madspild - hvordan? Mød aktivisten og COOP-projektlederen

I Danmark smider vi 540.000 tons mad ud i hvert år – noget går tabt, før det når køledisken, noget bliver aldrig solgt, og noget ryger i skraldespanden derhjemme. Dette enorme ressourcespild vil aktivisten Fabian Vennekilde gøre noget ved. 

Fabian begyndte at skralde, mens han uddannede sig til kok, og han blev lamslået over den "madmassakre", som sker hver eneste dag i Danmark. I dag har Fabian dedikeret sit liv til at bekæmpe madspild og finder spiselig mad overalt i containere.

”Vi kan simpelthen ikke være bekendt at overlade et samfund til vores børn og børnebørn, hvor vi tillader, at ubrugte nonfood-produkter og madvarer, som intet fejler, bare bliver smidt ud, fordi det er billigere og nemmere for butikkerne”, siger Fabian.

I samtale med Ditte Poulsen fra COOPs afdeling for ansvarlighed vil han finde ud af, hvordan vi kan stoppe madspild.

Fakta
Fabian Vennekilde er født i 1989, kok, madspildsaktivist og foredragsholder.
Ditte Poulsen er projektleder i COOP og arbejder med ansvarlighed. COOP er Danmarks største fødevarevirksomhed og har sat klare mål for at nedbringe madspild.

Oplev Fabian Vennekilde i samtale med Ditte Poulsen lørdag den 23. november til festivalen Verdens Bedste  Løsninger.
Billetter fås lige her.