Ballerup og verdensmålene

21.08.20
Det videre arbejde

”En fantastisk dag på Ballerup Bibliotek (…) dygtige, meget engagerede og inspirerende oplægsholdere og interviewere, fin forplejning, og til vores store glæde fuldt hus med aldersmæssig bred deltagelse.
Og rammen kunne ikke være bedre – biblioteket, blandt bogreoler, lav podie i midten af det hele med publikum hele vejen rundt og tæt på, gjort hyggeligt med farvestrålende tæpper på gulv og
podie. Den positive og optimistiske tilgang, som blev udtrykt til, at der kan findes løsninger på disse store, og synes vi ofte, uoverskuelige problemer, som verdensmålene adresserer, fik os til at gå hjem med tro på, at det nytter, at vi hver især og i fællesskab handler – og starter nu.”
(Annette og Leo Lund Mathiasen, Måløv)

Ballerup Bibliotekerne arbejder målrettet på at leve op til Ballerup Kommunes Vision 2029, herunder kommunens arbejde og fokus på verdensmål.

Vi tror på at lokal forankring, engagement, viden og læring kan være med til at løse de udfordringer, som vi alle sammen står overfor.

”Verdens Bedste Løsninger LIVE” er et af bibliotekernes bidrag til dette, og planen er, at vi hvert år vil afholde festivalen for borgerne med forskellige temaer og indhold.

I foråret 2019 var vi en del af den landsdækkende folkehøring, som en af 5 kommunale institutioner. Til sommer 2021 er vi en del af Ballerup Kommunes version af karavanen ”Danmark for verdensmålene” på Banegårdspladsen foran biblioteket.

Derudover har vi yderligere fokus på, hvordan vi som kommunal institution kan understøtte bæredygtig udvikling generelt.

Fra foråret 2020 er vi med i det landsdækkende projekt GRO SELV i samarbejde med CONCITO. Her arbejder unge sammen mod en mere bæredygtig hverdag. Læs mere om GRO SELV her.

Biblioteket er også med i det fællesnordiske projekt UPSCALE, som har fokus på at udvikle en model for folkebibliotekers arbejde med verdensmål.

Endelig er Ballerup Bibliotekerne repræsenteret i netværket DB2030.