Emneliste med bøger til din ferie

Top 30-bøger til din sommerferie

Ferien nærmer sig og biblioteket har gode bøger til dig. Vi har en top 30-liste med bøger du bare skal læse.

Ved du, hvad du skal læse i sommerferien?

På biblioteket kan du altid få hjælp til inspiration til den gode læsning. Her er et par eksempler:

Arlo Finch af John August er en bog der handler om den ganske almindelige 11 dreng. Han og hans mor og søster flytter til morens barndomshjem i Colorado da Arlos far bliver eftersøgt og flygter til Kina. I Colorado skal Arlo begynde i en ny skole og får to gode venner som begge er rangere. Derfor bliver Arlo også ranger og pludselig begynder der at ske mærkelige ting og hvorfor kan de voksne ikke huske nogen af de fantastiske ting der sker? Arlo Finch i Flammernes dal er en fantastisk god og spændende bog for de 9-12-årige og heldigvis er 2'eren på vej.

Neil Patick Harris har skrevet bogen "De magiske møgunger" om drengen Carter der stikker af fra sin svindlende onkel. På sin flugt ender han i en by som har en magi-forretning og i den møder han nogle børn med magiske egenskaber. Men som alle gode trylletricks, kan alt ændre sig på et øjeblik, og det gør det, da den grådige cirkusdirektør, B.B. Bosso, og hans hold ankommer til den lille flække. De har nemlig tænkt sig at stjæle alt, de kan komme i nærheden af. De magiske møgunger handler om venskab og eventyr og kan læses fra 9 år. Du kan også låne 2'eren på biblioteket.

Benny Bødker har skrevet bogen Kraken til de 10-13-årige. Bogen handler om drengen Marius. Da Marius’ far ikke er blandt de overlevende, der vender tilbage efter en videnskabelig ekspedition til Nordhavet, beslutter Marius sig for at gå ombord på hvalfangerskibet Munken, som skal lede efter overlevende. Det bliver en farefuld færd, og da en mørk skygge følger skibet går det op for alle ombord, at rygtet om uhyret Kraken måske er sandt?

Har du læst alle Wimpy Kid-bøgerne og mangler noget nyt? Balladeklubben - to er værre end en, er skrevet af Jory John og handler  om Miles Murphy. Miles flytter fra storbyen ud på landet til den lille søvnige by Yawnee Valley. Miles var ballademager nr. 1 på den gamle skole. Det vil han også være på den nye skole. Konkurrencen bliver dog hård, for allerede første skoledag er der nogen, der har spærret skolens indgang med en bil! Hvem er det Miles er oppe mod? Det er en rigtig sjov bog, både som højtlæsning og som selvlæsning for de 9-12-årige.

Husk også, at du kan finde e-bøger og lydbøger på eReolen Go. 

Materialer